Titta på folk

På gospelresan vi gör i vår har vi bara en dryg vecka på oss, så vi hinner inte börja upptäcka de där lite mer udda sakerna i New York. Men något jag kommer att rekommendera då, och rekommenderar er som är där i sommar, är att sitta någonstans där man ser folk gå ner i och upp ur tunnelbanan. Att ”titta på folk” har jag förstått är något som de flesta tycker om att göra, så det kan inte räknas till udda aktiviteter. Det är väl jag som är udda som inte förstår vad man egentligen gör när man ”tittar på folk”?

Hur som helst, att välja ett ”hål”, som nedgången till en tunnelbana och befinna sig i just New York, är en speciell upplevelse. Ingen annanstans i världen ser du en sån blandning av människor på en så koncentrerad yta. Om du tröttnar på att bara titta på människorna, så kan du hitta på lekar, för dig själv eller tillsammans med din kompis.

– Hur många nationaliteter tror du att du ser under loppet av 90 sekunder?

– I hur många olika klädaffärer har kläderna du ser under 90 sekunder shoppats?

– Hur många olika livsåskådningar tror du rör sig i huvudet på de människorna du ser under 90 sekunder?

– Osv, osv, osv…

Att bo i New York, i alla fall på Manhattan, innebär att man måste gilla olika. Det blir uppenbart hur fattigt ens eget liv blir om man ska försöka stöta bort människor som skiljer sig på något sätt.

Så sitt vid en tunnelbana på Manhattan och hitta på lekar eller filosofera över livets största frågor!

Publicerat av

Gospel Journey

Gospel Journey

Gospel Journey kombinerar glädjen i att sjunga och resa tillsammans. Jag, Joakim Arenius, som skriver i bloggen arbetar med gospel i en handfull olika länder och arrangerar resor till några av dem. Bloggandet präglas också livets stora frågor, dit vi räknar musik och resor, samt de frågor som ofta väcks i en sång eller på en resa.

2 reaktioner på ”Titta på folk”

  1. Kan du inte skriva om dina egna personliga favoritställen? Vi har varit där två gånger men ska dit igen snart. Nu har vi tänkt leva utanför turistguiden, så att säga. Men vill ha rekommendationer förstårs.

    1. Hej Melinda! Jag tycker det är svårt att namnge favoritställen på det sättet, även om jag förstår vad du menar. Ofta är platsen så förknippad med vad som händer där eller vilka människor man möter. Mitt bästa tips är att man vågar chansa och gå på magkänsla istället för vad turistguiden säger. Ha en trevlig resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *