October Gospelfest i New Jersey

Den här kvällen var den tyska gruppen (motsvarigheten till Gospel Journey) en av gästerna på October Gospelfest i södra New Jersey. Det tog ett tag att komma till konsertplatsen med vår buss (vi åkte så klart fel på vägen) och jag såg att många kände sig trötta, både av bussfärden och en knapp veckas intensiva upplevelser i New York. Men när vi väl var igång fylldes salen med den där energin, som jag själv tror är gudomlig, och som ger ny kraft om och om igen. De tyska sångarna gjorde ett fantastiskt jobb, och de andra körerna bjöd på sång som inspirerades oss av många anledningar. Vi fick uppleva en tonårsgrupp som dansade hip hop i en slags danskåpor, och vi fick uppleva tandlösa seniorer som smattrade fram komplicerade gamla psalmtexter till kompet av flåsande house-beats. Ett varierat program, med andra ord.

Av någon anledning blir det nästan alltid lyckat när människor från olika kulturer samarbetar, bara alla parter ser ett gemensamt mål och inte vaktar om sitt eget. Så även denna gång.

Här lär gospelartisten Craig Hayes ut en av sina låter till oss, innan konserten:

 

Här framför ”the German Gospel Choir” låten, två timmar senare:

 

Och här sjunger en av de lokala grupperna:

 

Publicerat av

Gospel Journey

Gospel Journey

Gospel Journey kombinerar glädjen i att sjunga och resa tillsammans. Jag, Joakim Arenius, som skriver i bloggen arbetar med gospel i en handfull olika länder och arrangerar resor till några av dem. Bloggandet präglas också livets stora frågor, dit vi räknar musik och resor, samt de frågor som ofta väcks i en sång eller på en resa.

En reaktion på “October Gospelfest i New Jersey”

  1. Åh så kul detta verkar!!!! 🙂 🙂 🙂 Jag har anmält mig till resan med Gospel Journey och känner bara att påsken kan inte komma snart nog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *