Välkommen på öppet genrep

Nu på söndag, 14 maj, kl. 20.00 är du välkommen till Immanuelskyrkan, Örebro, för att lyssna på oss som ska ha konsert på St Petersburg gospelfestival. Vi kommer att få medverkan av Gospel Journey, den öppna gospelkören som ligger bakom denna blogg. Några av Gospel Journey-sångarna ska med till Ryssland nästa vecka.

Huvudakten på festivalen och genrepet kallar jag Praise Unit Russia. Praise Unit är det gäng som jag startade 2004, och som först fick frågan om att medverka på St Petersburg Gospelfestival. När det ”vanliga” gänget inte hade möjlighet, så sattes ett nytt ihop med liknande koncept och ideologi. Pelle och Patric, som ska med till Ryssland, var faktiskt medlemmar i i första uppsättning av av Praise Unit, så det är lite grann som att se the Beatles återförenas (den sista meningen ska du läsas med en stor portion ironisk humor).

På det öppna genrepet kommer du att kunna lyssna och se vad Gospel Journey är för gäng. Kanske vill du hänga på till hösten?

Du kommer att få ett fullt konsertprogram av Praise Unit Russia, och jag kommer att berätta lite om vad den här festivalen betyder.

Om du använder Facebook så kan du se tid och plats för det öppna genrepet här.


Under slutet av våren 2017 bloggar jag, Joakim Arenius, om Rysslands första gospelfestival, Örebros betydelse för denna och lite historia som kommer att beröra musik, politik och religion.

Res med Gospel Journey till Ryssland 18-21 maj 2017, Grekland 15-22 oktober 2017, New York 27 mars – 3 april 2018, www.gospeljourney.se.

 

Publicerat av

Gospel Journey

Gospel Journey

Gospel Journey kombinerar glädjen i att sjunga och resa tillsammans. Jag, Joakim Arenius, som skriver i bloggen arbetar med gospel i en handfull olika länder och arrangerar resor till några av dem. Bloggandet präglas också livets stora frågor, dit vi räknar musik och resor, samt de frågor som ofta väcks i en sång eller på en resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *