#36 Dawit Isaak, millenials och bråket på EK

Här är avsnitt #36 av mediepodden #GullbergNordström med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström.
Vi båda är en del av Mittmedia och det är vi som har periferin i centrum.

I veckans avsnitt pratar vi bland annat om det upprop för Dawit Isaak som 81 mediechefer har gjort, med anledning av att Isaak i dag har suttit fängslad i 14 år utan rättegång och officiell anklagelse. Uppropet publiceras i dag i ett flertal svenska medier.
Vi pratar också om ett nytt projekt där millenials ska utveckla Mittmedias journalistik, om det faktum att SJ ville stoppa ett inslag från SVT Västerbotten, bråket inom EK-koncernen, Ring P1:s kommentarsfält, Facebooks dubbelmoral och Skånska Dagbladet som överväger att lägga ner söndagstidningen.
Vi pratar också om den uppmärksammade tweeten från SVT, SvD:s ledarsida och gratulerar Atladottir och Bjurwald.
Det blir också prat om magasinet Neo och SvD Junior som har premiär i veckan.
Dessutom listar vi veckans tre hetaste, denna vecka är det Anna Gullberg som står för listan.

Personer vi nämner i avsnittet är Ingvar Näslund, Dawit Isaak, Thomas Mattsson, AnnaKarin Lith, Inger Wallin, Marika Kvarnström, Maricka Berggren, Anders Bäckström, Peo Wärring, Lars J. Eriksson, Catarina Wilson, Fredric Karén, Per Gudmundsson, Martin Aagård, Lisa Bjurwald, Margret Atladottir, Cecilia Zadig, Maria Ripenberg, Jeanette Gustafsdotter, Christina Jutterström, Kerstin Brunnberg, Robert Rosén, Malin Wohlin och Bono.

Följ oss på Twitter där vi heter @gavleutgivarna och på Facebook där vi heter Gullberg Nordström. Vi finns också på Linkedin.

Här kan du lyssna på avsnitt #36:

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *