#40 Kvällspressen vs lokalpressen

Här är avsnitt #40 av mediepodden #GullbergNordström med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström.
Vi båda är en del av Mittmedia och det är vi som har periferin i centrum.

I avsnitt #40 pratar de båda Gävleutgivarna bland annat om Ambulansförbundet som vill ha en lagstiftning om fotoförbud på olycksplatser. Vi pratar också om kulturjournalistik apropå en krönika av Gefle Dagblads kulturredaktör Kristian Ekenberg.
Vi tar också upp Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist och hennes kamp mot kvällstidningsdrakarna och dess chefredaktörer Thomas Matsson och Jan Helin. I diskussionen visar det sig att Anna Gullberg och Daniel Nordström har olika åsikter om kvällstidningarnas eventuella hot mot lokalpressen.
Det blir även en diskussion om Svenska Dagbladets utlokalisering av redigeringen, läsare som tycker att tidningen blir allt tunnare och Miljöpartiets arbetsgrupp som vill ge Public Service ett utökat ansvar.
Gamla artiklar som får nytt i sociala medier förs också upp i diskussionen.

Naturligtvis listar vi också den senaste veckans tre hetaste mediepersoner. Denna vecka står Anna Gullberg för listan.

Personer vi nämner i avsnittet är bland andra Thomas Gustafsson, Kristian Ekenberg, Ulrica Widsell, Fredric Karén, Pia Rehnquist, Thomas Mattsson, Jan Helin, Chan-jo Jun, Karin Adelsköld, Christer Sandelin och Lina Norberg Juuso.

Följ oss på Twitter där vi heter @gavleutgivarna och på Facebook där vi heter Gullberg Nordström. Vi finns även på Linkedin och numera också på Instagram där vi heter @gavleutgivarna

Här kan du lyssna på avsnitt #40:

Publicerat av

Profilbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *