#50 Chefsrockad och granskningen som fällde politikern

Här är avsnitt #50 av mediepodden #GullbergNordström med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Daniel Nordström, tillträdande chefredaktör för VLT, Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta Posten och Sala Allehanda.
Vi båda är en del av Mittmedia och det är vi som har periferin i centrum.

I avsnitt #50 diskuteras bland annat chefsrockaden på Arbetarbladet, där Daniel Nordström slutar och SVT Västernorrlands redaktionschef Helena Nyman uppträder. Det blir också diskussion om Arbetarbladets nyhet som fällde M-politikern Jan Rust och moderaternas bristfälliga mediehantering. Vidare blir det prat om betydelsen av appar och frågan vad som egentligen händer med #MattssonHelin. Varför dröjer sista avsnittet? Här spekuleras det om svaret.

Veckans tre hetaste medieprofiler listas naturligtvis också. Denna vecka är det Anna Gullberg som står för listan.

Personer vi nämner i avsnittet är bland andra Helena Nyman, Jan Rust, Inger Källgren Sawela, Lars Beckman, Marie Albinsson, Lisa Pehrsdotter, Kalle Sandhammar, Andreas Segemark, Ametist Azordegan, Lars Johansson, Bosse Nilsson, Thomas Mattsson, Sofia Olsson Olsén och Jenny Nordberg

 

Följ oss på Twitter där vi heter @gullbergnordstr och på Facebook där vi heter Gullberg Nordström. Vi finns även på Linkedin och numera också på Instagram.

Här kan du lyssna på avsnitt 50:

Publicerat av

2 reaktioner till “#50 Chefsrockad och granskningen som fällde politikern”

  1. Hade regeringen läst alternativ media så hade de inte stått handfallna inför flyktingkrisen och hävdat att ”det här kunde ingen ana”. Nu får vi istället hantera åratal av enorma problem och kostnader.

  2. Vad gäller Nordströms insats på socialdemokratiska flaggskeppet Arbetarbladet så kan vi konstatera att det var under hans pass som (s) förlorade makten för första gången på 96 år. Vi har hela tiden vetat att hans tid här var begränsad (varför skulle han annars pendla 50 mil från Umeå) och mest handla om att genomdriva en hårdhänt strukturomvandling, men man kan inte låta bli att misstänka att hans personliga kamp mot inbillade rasister och ledarsidans radikalfeministiska och ofta ologiska resonemang, skrämde iväg ett antal väljare. Nya chefen bör ta tag i den saken omedelbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *