#55 Stampens kris och Gierttas krönika

Här är avsnitt #55 av mediepodden #GullbergNordström med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Daniel Nordström, chefredaktör för VLT, Arboga Tidning, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet, Fagersta Posten och Sala Allehanda.
Vi båda är en del av Mittmedia och det#55 GullbergNordström Daniel Nordström Anna Gullberg är vi som har periferin i centrum.

I avsnitt #55 ägnar vi största delen till att diskutera Stampens kris. Skulderna på drygt 1,2 miljarder gör att tidningskoncernen lämnat in totalt 16 ansökningar om företagsrekonstruktioner.
Läget är ytterst allvarligt. Hur ska det gå? Hör vad vi tror.

Vi diskuterar också en krönika av Journalistens chefredaktör Helena Giertta, där hon på nytt kritiserar Mittmedia. Hör våra kommentarer om den.

I detta korta och rappa avsnitt diskuterar vi även det tidningen Journalisten erfar, nämligen att antalet nyhetsinslag i Sveriges Television ska halveras. Journalisten skriver att projektgruppens förslag, som ännu inte släppts, är att antalet genomarbetade nyhetsinslag ska halveras. Istället för fyra-fem inslag ska det bli två-tre i den 13 minuter långa kvällssändningen.
Är detta bra eller dåligt?
Hör vad vi tycker.

Veckans tre hetaste medieprofiler listas naturligtvis också. Denna vecka är det Daniel Nordström som står för listan.

Personer vi nämner i avsnittet är bland andra Cecilia Krönlein, Martin Alsander, Gabriella Mohoff, Martin Nilsson, Christina Ågren, Helena Giertta, Thomas Peterssohn, AnnaKarin Lith, Gunilla Kindstrand, Erik Jersenius, Karin Thunberg, Emma Löfgren, Christian Olsson, Anna Roxvall och Anders Eriksson.

Följ oss på Twitter där vi heter @gullbergnordstr och på Facebook där vi heter Gullberg Nordström. Vi finns även på Linkedin och numera också på Instagram.

Här kan du lyssna på avsnitt #55:

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *