#89 Invandringsfrågan och alkoholkulturen

Här är avsnitt 89 av mediepodden #GullbergNordström med Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Daniel Nordström, chefredaktör för Mittmedias titlar i Västmanland och Stockholmsregionen.
Vi båda är en del av Mittmedia och det är vi som har periferin i centrum.

I avsnitt 88 befinner sig Anna Gullberg i den nya studion i Gefle Dagblads och Arbetarbladets nya lokaler. Daniel Nordström befinner sig i ett regnigt Umeå.
I avsnittet pratar vi om det faktum att SOM-institutets nya utredning visar att allmänheten i stort har ett relativt gott förtroende till medierna – utom i en fråga. Invandringspolitiken. Där tror 33 procent i undersökningen att medierna inte fullt håller sig till sanningen. Stämmer det och vad kan vi göra åt det.

Vi pratar också om alkoholkulturen i medierna. Forskningen visar att journalister dricker mer än allmänheten. Påverkar det journalistiken?
Vidare blir det en hel del andra nyheter – och givetvis heta listan.
Denna vecka står Daniel Nordström för listan.

Personer vi nämner är bland andra Jan Helin, Ulrica Ambjörn, Anna Lindberg, Jan Friedman, Krister Jönsson, Robert Rosén, Nils Hanson, Karin Lenmor, Per Pekå Englund, Jonas Nordling, Fredrik Wikingsson, Filip Hammar, Evelina Davidsson, Birgitta Forsberg, Andreas Cervenka, Carolina Neurath, Henning Johannesson och Mattias Wallström

Följ oss på Twitter där vi heter @gullbergnordstr och på Facebook där vi heter Gullberg Nordström. Vi finns även på Linkedin och numera också på Instagram.

Här kan du lyssna på avsnitt #89:

Publicerat av

5 reaktioner till “#89 Invandringsfrågan och alkoholkulturen”

 1. Apropå att mörka: 95 kritiska kommentarer (och svar) om medias mörkning på Nordströms inlägg ”Det handlar om pressetik…” men söker man på Mest Kommenterade på Mittmedia Bloggportal kommer den inte med. Istället är det en blogg om en katt som toppar listan med sina 16 kommentarer. ”Nej, nej, vi mörkar ingenting.” Jo tjena… Den kommer inte heller med bland Nordströms mest kommenterade och finns inte länkad till bland Nordströms ”Senaste inläggen”. Vad är förklaringen ?

  1. @OveP: Ingen aning vad det beror på, men du tror väl inte på allvar att jag aktivt suttit och gjort om i systemet? Om du tror det är du ännu mer konspiratoriskt lagd än jag trodde. När det gäller de 96 kommentarerna är för övrigt majoriteten skriven av dig och två personer till plus mina svar. / Nordström

   1. Trodde det var du som skötte alla funktioner hos Mittmedia-koncernen. Skämt åsido, du kan tacka mig senare för att jag påpekar brister på er bloggportal . Not: jag står för max 10 av kommentarerna.

    1. 20 st av numera 156 kommentarer ska det vara. Då ska man komma ihåg att ditt inlägg skrevs i januari och har alltså kommenterats i 6 månader. Ämnet medias mörkläggning är viktigt men av någon anledning tycker Mittmedia att det passar bättre att lyfta fram en blogg om en gullig katt istället. Säkert bara en slump.

 2. Har ni nu läst rapporten från Institutet för mediestudier ? ”Så många som 54 procent av de svarande instämmer helt eller delvis i påståendet att svenska medier inte säger sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.