Nej till prussiluskor på förskolan!

Jämställdhet är både bra och angeläget. Att fortsatt jobba för jämställdhet är avgjort viktigt. Det visade inte minst metoo-kampanjen. Förskolan och skolan ska inte undantas. Men, vi ska INTE ha några politiskt korrekta prussiluskor bland våra små barn. Om pojkar vill leka med bilar och flickor med dockor, så ser jag ingen anledning för någon att ha åsikter om detta. Krafter har försökt utplåna familjen, nu vill man utplåna könet. Dessa tokerier måste få ett stopp. Låt barn få vara barn.

Den som kan sin Astrid Lindgren vet att ”Prussiluskan” är den där elaka tanten som vill ta ifrån Pippi hennes frihet. Vår rödgröna regering vill se politiskt korrekta prussiluskor i förskolan. Personalen ska nämligen, enligt Fridolins förslag till ny läroplan, se till att barn som endast är 5 år unga ska lära sig att ”kritiskt granska könsmönster och hur de kan begränsa människors livsval och livsvillkor”! De ska även ”utmana” barnen att inte göra ”könsstereotypa val”…

Redan 2013 varnade psykologen Alf B. Svensson för denna utveckling med sin debattartikel ”Sluta försöka göra barn könsneutrala”. Artikeln mötte stort gensvar, bland annat skedde 550.000 interaktioner på Facebook. Svensson själv menade att han gav uttryck för vad en stor majoritet av svenska folket tycker, nämligen att kön inte bara är en social konstruktion, utan att det faktiskt finns vissa skillnader.

Hans tankar stöds av professorn och hjärnforskaren Annica Dahlström. Hon konstaterar att det finns skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor och att påståenden om att könet är en social konstruktion är helt taget ur luften.

Psykiatern David Eberhard är inne på samma linje. Han är kritisk till genusteorin som han menar bestämmer sig för slutsatsen innan man undersöker hur det ligger till. Att män och kvinnor är olika är ett faktum och han menar att problemet med detta uppstår om man tänker att alla ska vara lika då detta inte kan uppnås i verkligheten.

Jag vill se ett jämställdhetsarbete som ger våra barn lika möjligheter, frihet att välja, utveckla sina förmågor och gåvor. Jag älskar texten som artisten och örebroaren Ingemar Olsson författat i låten ”Du vet väl om att du är värdefull”. Jag har sjungit den tillsammans med dopfamiljer många gånger: ”Du passar in i själva skapelsen. Det finns en uppgift just för dej. Men du är fri att göra vad du vill med den. Säga ja eller nej. Du vet väl om att du är värdefull. Att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du.” Vuxenvärlden ska stötta barnen att bli de unika skapelser som de är. I detta ligger också att respektera att alla människor har ett unikt, okränkbart och lika värde.

Landets förskolepedagoger ska inte förvandlas till politiskt korrekta prussiluskor med uppgift att driva en ideologisk kamp som bortser från biologiska fakta.

Publicerat av

Hans Eklind

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *