Utbilda fler!

  1. I media uppmärksammas nu arbetskraftbristen inom en rad yrken. Särskilt bekymmersamt är det inom byggbranschen, eftersom bristen där ökar på bostadsbristen. Det paradoxala är att det finns ungdomar som vill utbilda sig inom byggbranchen, men utbildningsplatserna är slut, påstås det.  Då tänker jag; hur svårt kan det vara. Öka antalet utbildningsplatser! Fyll på branschen med hugade ungdomar som vill utbilda sig och jobba inom byggsvängen. Då invänder säkert någon att det saknas lärare och lokaler. Jag är säker på att det finns erfarna byggnadsarbetare som vill utbilda nästa generation i branschen. Vad gäller lokaler så kan man köra skift om ingen annan lösning finns. Det är ju särskilt oklokt att bromsa bostadsbyggandet, när det finns möjlighet att utbilda fler i yrket.

Publicerat av

Hans Karlsson