Sista äventyret

Det var ett tag sedan jag var synlig här på bloggen. Har emellertid varit ute på andra strapatser som en man i min ålder borde akta sig för. Som att bli invald i styrelsen för vår bostadsrättsförening 55+.

Ett seniorboende var förr reserverat åt personer mellan 55-75 år. När åldersdiskrimineringen uppfanns togs den övre åldersgränsen bort.
Att komma till ett seniorboende kan kännas lugnt och avslappnande. Problemen dyker först upp när en styrelse, för driften av fastigheten, skall väljas bland de åldrande. Oftast blir det lekmän på området som får ställa upp.

En annan upplevelse, om än kortvarigt men intensivt, var medverkan i Hallsta Sura närradion. Så här började och slutade det äventyret:

Hembygdsföreningen fick ett erbjudande om att göra tre provsändningar i radion. Lätt som en plätt tänkte jag och underblåste förslaget och blev en av deltagarna. Programmet gick under titeln ”Minnen från Kolbäck och Säby”.

Att fila på en skriven text hur länge som helst kan jag göra, det gjorde även Wilhelm Moberg, men att verbalt uttrycka sig som ett rinnande vatten är en annan sak. Jag klarade det inte. Skyller inte på min åldrande hjärna men väl på min erfarenhet som borde ha varnat mig. Men som så ofta ville man få något ur händerna.

Icke förty och emedan finns resultatet av vårt radioprat på denna länk.

Kurt

Publicerat av

Kurt Larsson

Kurt Larsson

Skrivandet på bloggen som började 2010 handlar inte bara om Kolbäcksbygden utan jag, en 30-talist, gör även tillbakablickar på ett spännande liv samt tar upp nu aktuella företeelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *