Spelarrykten och spekulationer

Två dagar sedan VIKs säsong tog slut och dem flesta spelarna har förmodligen fått besked om det blir någon fortsättning i klubben. Sportchefen Niklas Johansson har ett svårt arbete framför sig eftersom laget slutade etta i hockeyallsvenskan och besitter en hel del kavliteér, samtidigt så underpresterade flera spelare när det gällde som mest. Jag hörde att Rögles sportchef Anders “Masken” Carlsson var i ABB arena när Tre Kronor Legends spelade här, då berättade han att han byggt ett lag för en slutspelsserie – inte för en serielunk. Det syntes när flera av Rögles spelare klev fram under direktkvalet.

Ett rykte som nått mig redan nu är att Nick Angell ska vara förlorad VIK eftersom laget inte gick upp i SHL, det sägs att Frölunda kan vara nästa anhalt för backen. Sportchefen sa under gårdagens träff med sponsorerna att han skulle förlora någon spelare som han hade räknat med och kanske kan det vara Angell som hade ett optionsår med VIK. Jag tror det finns fler VIK-spelare som är intressanta för SHL-lag, exempelvis forwarden Fredrik Johansson som säkerligen har ögonen på sig efter en fin säsong. Han skulle ta plats i många tredje- och fjärdeformationer i SHL och har den här säsongen även bevisat att han kan skapa en hel del offensivt.

Målvakten Jonatan Bjurö har utgående kontrakt och har spelat så pass bra att en målvaktstränare i SHL har ringt mig och hört sig för kring honom. Jag ser en utvecklingspotential i Bjurö och tycker att VIK ska knyta upp målvakten så snart som möjligt. På tal om målvakter, ett långskott är att målvakten Erik Ersberg återvänder till VIK men jag tror inte det är helt omöjligt. Jag vet att klubben har varit på honom tidigare, att han har byggt ett hus i Västerås och med tanke på säsongen som varit borde en övergång passa bägge parter.

VIK har tidigare försökt värvat Mattias Beck som den här säsongen valde spel i Södertälje. Alla vet hur Södertäljes säsong har varit och jag ser inte heller att Beck gjort tillräckligt bra ifrån sig för SHL-spel. SSK kommer kanske inte ens spela i hockeyallsvenskan och riskerar väl ekonomiska problem, därför tror jag att VIK har chans att värva den snabbe forwarden som inte bör kosta allt för mycket efter den här säsongen.

Det känns även som ett bra läge att locka tillbaka Viktor Mårtensson och Marcus “Messy” Jonsson efter att båda har haft en tyngre säsong i andra klubbar. Två spelare med bra energi som jag framförallt tror att VIK kommer ha nytta av när det kommer till att locka publik och sponsorer till kommande säsong. “Messy” har kontrakt med AIK men med tanke på att den här säsongen inte har pekat spikrakt uppåt samtidigt som lönekuvertet väger tyngre än tidigare så kanske det finns en öppning.

I dagarna tänkte jag återkomma med vilka spelare jag tycker VIK ska behålla från säsongen som har varit.

Följ hockeybloggen på twitter, @VLThockey & #VLThockey

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.