VIK saknar en…

Känner jag Niklas Johansson som sportchef rätt har han febrilt inlett arbetet med att hitta nya spelare till säsongen 15/16. Det är lättare att efter en säsong göra analysen vilka spelartyper som saknades under säsongen. VIK har så klart gjort den analysen och förhoppningsvis kommit fram till konkreta svar som utgör underlaget nu när ett nytt lag ska byggas.

Min uppfattningen är att en av spelartyperna VIK saknade under säsongen var en som kunde utföra arbetet framför motståndarens mål. Jag saknade en spelare som vann närkamper, slog in returer och var allmänt jobbig för motståndaren att handskas med framför och runtomkring målet. Jag tänker på en spelare à la Luca Caputi som helst ska vara mindre skadebenägen och lite vassare i övriga moment ute på banan. Eller för att göra det ännu tydligare – en Tomas Holmström i allsvenska mått.

I dagens ishockey pratar spelare och ledare ständigt om att vinna kampen framför sitt eget och motståndarens mål. Varför? Därför att de flesta målen görs från en sektor som sträcker sig strax utanför målet. Det gör att motståndaren oftast krymper ytorna och faller ner med laget så att det utgörs en tuff kamp framför målet, inget lag vill släppa till skott i den sektorn. I finalen stötte VIK på det exemplet när Karlskrona många gånger försvarade sig med 4-5 man långt ner framför eget mål och den kampen vann de oftast. Samtidigt saknade jag en spelare i VIK som gjorde det riktigt svårt för Karlskrona att vinna fighten som utspelade sig framför målvakten Galbraith.

Håller du med? Vilken spelartyp saknar du? Kommentera i fältet nedan.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.