Kvalkungen aktuell för VIK

VIK letar centrar inför nästa säsong och en spelare som kan hamna i klubben är Niklas Lihagen. Redan förra säsongen visade sportchefen Niklas Johansson intresse för Lihagen som ville till VIK, men klubben erbjöd aldrig något kontrakt och centern hamnade istället i Karlskrona. Nu är den store centern som spelade i VIK säsongerna 05/06 och 06/07 återigen aktuell för klubben. Frågan är om Lihagen verkligen vill spela i hockeyallsvenskan igen, jag tror nämligen att han inväntar ett SHL-kontrakt. Om inte det skulle gå vägen tror jag VIK är ett passande alternativ för Lihagen, mycket tack vare att pendlingsavståndet till hans son i Örebro skulle minska.

Jag har själv spelat med Lihagen och då hade han en mindre lyckad sejour i klubben, men samtidigt såg jag mycket potential i honom. Centern, som mäter 196 cm och väger 102 kg, har ett bra skott och är en av svensk hockeys bästa tekare. Nu tycker jag att han har utvecklat spelet över hela banan och vågar hålla i pucken mer. Jag tror att det här skulle vara en bra värvning för VIK och ännu en pusselbit i att skapa mer tyngd i offensiven. Lihagen vet dessutom vad det innebär att lyckas, tre säsonger i rad har han nämligen varit med och spelat upp Örebro, Vita Hästen och Karlskrona en divsion vilket måste anses vara smått otroligt.

Nu återstår det att se om parterna hittar en lösning den här gången.

Följ hockeybloggen på twitter, @VLThockey & #VLThockey

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Kvalkungen aktuell för VIK”

  1. Tycker du ska trycka lite på att NJ ska försöka värva Marcus Nilsson från Djurgården, han fick inget nytt kontrakt med dom, samt en bra spelare som ger allt, att det skulle vara aktuellt för honom själv är att han har flyttat hem till Bålsta o familjen så det är bra pendelmässigt, detta måste ju NJ ha uppmärksammat annars är det katastrof.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *