Hårt jobb blev SM-guld

Under gårdagen lyckades Växjö säkra SM-guldet och det är fantastiskt vilken resa klubben har gjort. I guldlaget har Västerås-fostrade Niclas Lundgren utgjort en viktig roll under hela säsongen och det finns nog ingen som jag unnar ett SM-guld lika mycket.

Det är lätt att bli känslosam och sprida beröm när guld är säkrat. Men jag har väntat på den här stunden. Niclas Lundgren är inte rubrikernas man men har tagit sig dit han är på grund av sin ödmjukhet och vilja att underkasta sig ett hårt jobb. Backen gör knappt ett misstag under en hel säsong och spelar enkelt i alla lägen – den typen av spelare växer inte längre på träd. Därför tror jag Lundgren har varit ovärderlig bland stjärnor och puckkåta lagkamrater i Växjö.

Som ung var Lundgren aldrig med på listor bland landets lovande talanger, scouter och förbundstränare hade svårt att se storheten i hans enkla spel. Men backen har aldrig ändrat sin spelstil eller gett upp, det tyder på en trygghet och vilja utöver det vanliga. Han har istället utvecklat det enkla och anpassat sitt spel till nästa nivå enda upp till landslaget.

De flesta barn ser idag upp till Alexander Ovechkin och Patrick Kane och dribblar därefter likt sina idoler. Idag heter min idol Niclas Lundgren, han har precis tagit SM-guld med Växjö, tjänar runt 100.000 i månaden och har fått en saftig guldbonus. På hårt jobb och enkelt spel. Det är en cool bedrift och jag hoppas fler barn får upp ögonen för den här typen av spelare och inser att det går att ta sig långt på många sätt. Och om man inte ger upp.

Stort grattis Niclas!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

3 reaktioner till “Hårt jobb blev SM-guld”

 1. Har alltid varit en fan av #4 Lundgren. Saknade honom i samma stund som han lämnade VIK. Saknaden kvarstår :(! Det är bara att stämma in i dina hyllningar och lovord, Johan. Vilken resa :)! Stort GRATTIS, Niclas!!!

  Och du, Johan! "Som ung var Lundgren…." – Han är fortfarande ung :):)!

  Trevlig helg till alla, oavsett var ni befinner er; Västerås, Växjö eller varför inte Paris :)!

 2. Har alltid varit en "fan" av #4 Lundgren. Saknade honom i samma stund som han lämnade VIK. Saknaden kvarstår :(! Jag instämmer i dina hyllningar och lovord, Johan. Vilken resa!

  Stort GRATTIS, Niclas!

  Och du, Johan; "Som ung var Lundgren….." – Han är fortfarande ung :):)!

  Trevlig helg till alla oavsett var ni befinner er: Västerås, Växjö eller varför inte Paris :)!

 3. Instämmer! Kul att se att du bara har gott att säga om Niclas – du som har lirat ihop med honom. OM nu VIK går upp nästa år, finns det något som kan locka tillbaka Niclas till Västerås? Vad tror du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *