Kedjorna som fungerat bäst & sämst

Det skulle ha blivit ett videoinslag med Mitell men det tekniska fortsätter att strula. Lovar att försöka åtgärda det så snart som möjligt så att jag kan leverera kommentarer från personer inom VIK.

Tre träningsmatcher är spelade och tre återstår. Jag pratade med tränarna tidigt på säsongen och det är en medveten taktik att spela så få matcher innan seriepremiären. Det är lätt att träningsmatcherna blir för många och att laget inte får ut någon effekt av att spela betydelselösa matcher. Då är det bättre att träna med kvalité och verkligen göra något bra av träningsmatcherna som spelas.

Likt förra året verkar inte tränarna vara så intresserade av att experimentera med laget alltför mycket. Visserligen är det tidigt på säsongen men jag tycker att det syns att vissa spelare redan nu behöver nya omgivningar. Det tydligaste exemplet är kedjan med Murphy, Davidsson och Leitner där jag tycker att de två sistnämnda har för dålig fart för att bli ett giftigt anfallsvapen i spelet fem mot fem. Framförallt Leitner skulle behöva en nya kedjekamrater för att möjligen komma igång efter en trevande start. Men det finns också spelare som redan ser ut att trivas med varandra, där kedjan med Myttynen, Lihagen och Williams sticker ut på ett positivt sätt.

Efter att ha sett VIK så här långt skulle jag i första seriematchen mot Björklöven formera laget enligt följande:

Fransson (Dahlbom)

Williams – Lihagen – Myttynen
Uotila – Cook

Kommentar: Visat fin kemi på försäsongen. Allroundbacken Uotila kompletterar offensive Cook, det här blir bra. På minuskontot finns intensitet och tyngd, orkar Lihagen stå för det själv?

Lantosi – Johansson – Urbas
Mylläri – Alenbring

Kommentar: Kedjeformationen har inlett bra men jag tror vi kan förvänta oss ännu mer. Lantosi, Johansson och Urbas är en skön mix av ungdomlig entusiasm, hög fart, ansvar och tyngd. Enda frågetecknet är målskyttet.

Murphy – Gråhns – Fish/Zetterberg
Jonsson – Lindelöf Nilsson

Kommentar: Släpp lös helvetet! Litet orosmoment är skadan på Fish, då skulle det vara intressant att se unge Zetterberg förvalta puckarna som den här kedjan gräver fram.

Svedlund – Davidsson – Berg

Kommentar: En solid fjärdeformation som underkastar sig jobbet över hela banan. Davidsson har hittills inte visat sig vara ett offensivt hot i spelet fem mot fem, men ska naturligtvis spela i någon av powerplay-formationerna.

Extra: A.Lidström (borde matchas in i kontinuerligt på Svedlunds plats).
Tveksamma till start på grund av skador: Borgman, Larsson.
Långtidsskadad: Rubins.
Övrigt: Leitner har inte visat tillräckligt för att ta en plats i laget.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *