Ser fysik men saknar spets

Efter den fjärde träningsmatchen som vanns av Linköping tycker jag mig börja se VIKs styrkor och svagheter. Det blir mer intressant när tempot dras upp och spelarnas kvalitéer och brister syns tydligare. När jag lägger ihop träningarna och matcherna är det två saker som sticker ut: VIK har blivit tuffare men saknar fler spelare med spetskvalité. Det är fler spelare som står för tacklingarna men jag är rädd att poängskörden ska fördelas på för få spelare, speciellt om skador dyker upp.

Spelarna som kommer stå för den största delen av det fysiska spelet den här säsongen:

Jonte Berg
Cody Murphy
Cristopher Fish
Stefan Gråhns
Douglas Alenbring
Anton Mylläri
Juha Uotila

Uotila visade fin timing och levererade flera fina tacklingar mot Linköping. Alenbring får gå på pluskontot då ingen hade några förväntningar kring honom. Jag är inte orolig för att VIK har tillräckligt många spelare som blir jobbiga att möta den här säsongen.

Spelarna som jag ser ska dra ett större lass i poängskörden den här säsongen är:

Jeremy Williams
Niklas Lihagen
Matias Myttynen
Eddie Davidsson
Jan Urbas
Fredrik Johansson

Jag plockar inte med några backar eftersom jag inte ser några självklara poänggörare. Och det är väl i sig lite oroande. En spelare som Jan Urbas förväntas säkerligen göra +30 poäng men han har sett lite frånvarande ut på försäsongen. Jag tycker framförallt slovenens fart från förra året har saknats och det känns oerhört viktigt att han kommer igång. I den här listan hade jag önskat minst två spelare till för att känna mig säker på att VIK ska tillhöra den absoluta toppen. Som jag tidigare skrev, VIK känns skadekänsliga på den här fronten.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

3 reaktioner till “Ser fysik men saknar spets”

  1. En offensivt skicklig back och poängskicklig forwards vore kanon helt klart. Får se om NJ plockar in något efter NHL-camperna kanske…

  2. Jag tro inte vi behöver oroa oss särskilt mycket för Urbas. Han är i sammanhanget hyfsat rutinerad samt att hans storlek säkert gör att han är en slow starter. Rutinen gör nog att inte egentligen är särskilt "intresserad" av träningsmatcher. Lite samma grej med Freddan. Men sen hopar sig orosmolnen på min himmel. En trasig Myttynen och Williams så kan man ju börja fundera lite på vem som ska kliva fram. Sen hoppas jag verkligen att Cody Murphy får andra spelare runt sig i nästa match. Hans handledsskott kräver nog någon som banar väg och öppnar lite mer ytor så han kan bränna av sina hysteriska handledare!

    Börjar bli lite orolig över att VIK-laget känns lite lite uddlösa. När det körs fast, som mot Linköping (visserligen ett SHL-lag), så körs det fast ordentligt finns ingen plan B överhuvudtaget eller nån kreativ tanke. Det borde börja finnas efter 4 matcher…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *