Onödiga utvisningar – hört den förr?

VIK förlorade till slut på övertid mot Timrå efter ett tveksamt mål, men matchens stora snackis verkade istället bli att Cmores urusla sändningar, eller snarare icke-fungerande sändningar, havererade. Stefan ”Stiffen” Holmgren var argast av dem alla och skickade ut den här kängan till Cmore: ”Cmore play sköter sin streamingtjänst sämre än RBK skötte Deveaux prylen. Kom igen nu. #cmore”

Sett till förlustmatchen verkade Martin Filander nöjd med många delar av spelet men frustrerad över att laget tar massvis med utvisningar. Utan att ha statistiken framför mig så känns det lite som att sagan upprepar sig, för visst har vi väl hört det här med för många utvisningar förut. När ett lag drar på sig för många utvisningar kan det bero på flera saker, exempelvis att spelarna inte hänger och är tvungna att haka/slasha/trippa för att få stopp på motståndaren. Men den anledningen känns inte relevant då VIK har ett av seriens bästa spelarmaterial. Istället vill jag peka på disciplinen och noggrannheten som är grundstenarna för att spelarna ska hålla sig ifrån utvisningsbåset. Ofta när lag tummar på de här bitarna finns det en brist i ledarskapet, och det är inte bara riktat emot tränarstaben. Det måste finnas en klick spelare med starka positioner som svartnar i ögonen då historien upprepas, det ska helt enkelt inte vara okej att förlora matcher genom att sitta i utvisningsbåset. Och viktigast av allt – ledande spelare måste föregå med gott exempel själva.

Jag är säker på att både ledare och spelare har ställt sig upp i omklädningsrummet och sagt att ”vi måste sluta ta utvisningar om vi ska ge oss själva en ärlig chans att vinna hockeymatcher”. Det händer nog i alla omklädningsrum någon gång under en säsong, men det är när det blir återkommande som man kan bli orolig. Jag tror heller inte att någon tar en dum utvisning med flit, däremot så har varje spelare ett ansvar att inte försätta sig i den situationen fler än någon oturlig gång under en säsong. Nu har VIK endast spelat tre matcher men det är viktigt att snabbt bryta det dåliga beteendet. Dels för att undvika boxplay stora delar av matchen, men också för att behålla harmonin i gruppen då irritation lätt sprider sig om historien upprepas.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Onödiga utvisningar – hört den förr?”

  1. Den gamla klyschan att man vinner inga matcher i utvisningsbåset har stämt förut och kommer att gälla även framledes.
    Den sanningen kommer att gälla också för VIK i framtida matcher.Det sliter mycket på vissa spelare att döda egna utvisningar
    stup i ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *