Erbjud centern nytt kontrakt

– Så blev den nya backen officiell, tjecken Jakub Cutta spelade senast i HC Pardubice (tjeckiska högstaligan) och ska enligt sportchefen vara en defensiv spelartyp. Backens 192 cm och 98 kg tillsammans med den här videon vittnar om en fysisk spelstil, resten av omdömet väntar jag med tills spelaren är på plats.

– VIK fortsätter värva utifrån trots att J20-laget går som tåget och leder Sveriges högsta juniorliga. Nu har visserligen Lindelöf-Nilsson och Alenbring fått chansen att visa upp sig, men kanske borde ledningen värna ännu mer om sina egna spelare. Jag har förespråkat nyförvärv men hela tiden varit tydlig att det måste vara toppspelare (ej nödvändigtvis poängmässigt) som värvas. Nu återstår det att se om Cutta gör någon skillnad först, men är han likvärdig spelare som redan finns i organisationen tycker jag ledningen ska agera snabbt – spelare från egna leden ska gå före.

– Förstakedjan med Williams, Lihagen och Myttynen splittras och det med all rätt. Jag har varit orolig från början vem av spelarna som ska dra upp farten, ta tillbaka puckar och öppna upp ytor. Det funkade visserligen bra på försäsongen och till och med jag var imponerad. Men seriematcher spelas med en annan karaktär och playoff… ja, där vet ni Västeråsare vilken nivå som krävs. Jag tror helt enkelt att alla parter mår bra av ett miljöombyte. I övrigt känns det som att tränarstaben i stort sett har hittat rätt med kedjeformationerna.

– Cody Murphy och Fredrik Johansson har gjort sex poäng (3+3) vardera och leder den interna poängligan. Poängbäst i hela hockeyallsvenskan? Malte Strömwall (AIK) som har gjort imponerade 8+1 på sex matcher.

– På tal om Fredrik Johansson så går hans kontrakt ut och jag tycker ledningen ska förlänga det, jag är nämligen orolig att andra lag får upp ögonen för hans mångsidighet. Som sportchef i SHL skulle jag till exempel inte tveka på att använda Johanssons tjänster i en tredje- eller fjärdeformation, trots att han har hunnit bli 31 år. Jag tycker nämligen att han fortfarande tar kliv och är en av hörnstenarna i dagens VIK. Till min glädje har jag hört att en kontraktsförlängning kan vara på gång.

– Inom kort tänkte jag släppa vem den andra gästen till VLTs Hockeypodcast är men än finns det en liten öppning för påverkan. Har ni någon tanke om vem ni skulle vilja höra berätta om det mesta så lämna gärna en rad, kommer han eller hon inte med den här gången kanske det sker någon gång längre fram.

Följ hockeybloggen på twitter, @VLThockey

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

8 reaktioner till “Erbjud centern nytt kontrakt”

  1. Skulle gærna vilja se Fransson som gæst jag med! Intressant att høra lite om revanch lusten infør denna sæsong osv , Han har ju fått en riktigt kanonstart och ær riktigt het!

  2. Men seriematcher spelas med en annan karaktär och playoff… ja, där vet ni Västeråsare vilken nivå som krävs. JAG TYCKER ATT VIK SKALL TA HJÄLP AV DIG SÅ FINNS DET EN CHANS TILL SHL

  3. Håller med men att satsa på egna juniorer är inte VIKs grej tydligen. Tyvärr börjar à-laget mer o mer likna Malmö hockey à-la tidigt 90 tal. Tänk långsiktigt och bygg från egna leden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *