"Vi har dansat runt för mycket"

Under måndagen spelade jag in VLTs Hockeypodcast #2 med backen Anton Mylläri. Han berättade om sin resa som person och ishockeyspelare, jag kan utlova en intressant lyssning när podcasten släpps imorgon onsdag. Så här säger Mylläri om kvällens match mot Vita Hästen och känslan efter inspelningen.

Hur är känslan i laget inför matchen?
– Det är en bra känsla, jag har märkt en förhöjd koncentration på söndags- och måndagsträningen. Framförallt har intensiteten blivit bättre och jag hoppas vi kan ta med oss det ikväll. Nu vill vi ta tre poäng.

Vad ska ni se upp med?
– Deras omställningsspel är bra och spelare som Marcus Eriksson och Adam Schmidt är skickliga i powerplay.

Någon spelare som fallit bort inför matchen?
– Förutom Cooks avstängning och de vanliga skadorna så vet jag ingenting, vi har samling i hallen innan avfärd och då får vi veta laget.

Vad är nyckeln till seger ikväll?
– Att vi följer spelplanen och arbetar hårt. Vi har tränat mycket fem mot fem i försvarszon eftersom vi vet att Vita Hästen checkar hårt. Framåt vill vi få in fler spelare och puckar mot mål, vi har kanske dansat runt lite för mycket på sidan om målet. Vi vill också få fler puckar genom motståndarens block.

Hur var det att sitta som gäst i VLTs Hockeypodcast?
– En intressant och trevlig upplevelse, jag gillade det!

Var det något ämne som du tyckte var extra roligt att diskutera?
– Det var mer helheten och möjligheten att kunna gå in djupare på saker och ting. I vanliga fall får folk oftast se ytan av oss hockeyspelare, men det handlar om så mycket mer för att allting ska klaffa.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *