Ineffektivt VIK förlorade

Tre anledningar till att VIK förlorade mot Karlskoga med 0-1. 

Ineffektivitet i powerplay
Oförmågan att skapa riktigt heta målchanser i spelet fem mot fem
Onödiga utvisningar

Matchens prestationer:

Bortalagets målvakt Emil Kruse som stod för matchens bästa prestation.
Cody Murphys enorma arbetsinsats.
Marcus Nilssons briljanta dragningar.

Matchens frågetecken:

Avdelningen ”onödiga utvisningar” gjorde sig återigen påmind. Nick Sorkin vid baklängesmålet och Matias Myttynen i ett läge då VIK låg på för en kvittering.

Spelarbetyg:

1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = SHL-klass

Jonas Fransson – 4

Jakub Cutta – 3
Anton Mylläri– 2
Jan Urbas – 3
Niklas Lihagen – 2
Nick Sorkin – 2

Juha Uotila – 2
Andreas Borgman – 2
Cody Murphy – 4
Eddie Davidsson – 2
Jeremy Williams – 2

Hampus Larsson – 2
Joakim Lilliehöök – 2
Lukas Zetterberg – 3
Linus Svedlund – 3
Robert Lantosi – 3

Charlie Cook – 2
Jonte Berg – 2
Stefan Gråhns – 2
Christopher Fish – 3

Extra: Matias Myttynen – 1

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

8 reaktioner till “Ineffektivt VIK förlorade”

 1. NJ och Fillander m.m. Har sagt att VIK ligger 4-5 i lönebudget/värvningsbudget gentemot de andra lagen i hockeyallsvenskan. Hur går det ihop med tanke på att VIK varit ett topplag år efter år ett tag nu samt spelat kvalseriematcher etc. VIK hade även näst högsta publiksnittet förra säsongen. Så svaret måste vara att antingen är dom för dåliga på att hitta sponsorer alternativt att dom på kontoret lyfter för höga löner gentemot personer som sitter på samma positioner fast i andra föreningar. Tacksam för ett svar.

 2. Jag tycker att NJ kan betala lönen till Sorkin och Cook ur egen ficka dom bidrar inte ett dugg.Är AHL och ECHL division 1 klass man börjar ju undra.

 3. Ikväll tyckte jag faktiskt att Sorkin gjorde jobbet. En onödig utvisning möjligtvis. Men ikväll slet han och fanns där i ansiktet på bik spelarna. Jag kan ha fel. Men tycker spelarna ser ned tränade ut. Och då blir det nog lite plumpar i protokollet. Men med tanke på hur bensinen tagit slut i tidigare kvalserier och viktiga matcher så känns det som att de ligger bra till i år med träning tabell läge och material i truppen. Hellre torskar jag några serie lunk matcher än sista matchen i en final serie. Vi kan lära oss mycket av att titta på Karlskrona. Lite för stor tuppkam och bra självförtroende. Idag nyklippta kycklingar med noll självförtroende. Hellre ett topplag i ha än en stryk pojke i SHL !

 4. Svängig match med toppar och dalar,tyckte att BIK var som vanligt,effektiv raggarhockey,en Marcus Nilsson i toppform samt en målvakt som spikade igen.
  VIK hade bättre fart idag samt skapade några riktigt bra målchanser,men just nu saknar man flytet, lite darrigt i försvaret ibland,
  skönt att snart kommer skadade Jonsson/Johansson tillbaka, det blir bra.
  Myttinens utvisning i 3 periodens slut med en man mer på plan i full jakt på kvittering för det egna laget,den var inte kul att se,det är för jävla dåligt av en spelare på denna nivå att ta en sån utvisning.

  1. Egentligen är det inte utvisningen som är fel, för han stoppade en spelvändning, som han dock var bidragande till genom en vansinnigt dålig passning!

 5. Tycker synd om Cody Murphy den här matchen, efter en värdelös insats i matchen före uppehållet, kommer han tillbaka och leverar en kanonmatch med mycket tempo och agressivitet. Då är hans kedjekompisar Eddie och Jeremy fullständigt osynliga (tycker din 2 på båda är snubblande nära en 1), Jeremy syntes bara i PP, och då fick han pucken serverad, och sköt utanför hela tiden!
  Eddie syntes en gång när han fick till en "toffelträff" på en retur, minns jag inte fel var det också i PP! Nej in med mer speltid på ungtupparna i tredjelinen, dom skapade åtminstone lite lägen!

 6. Fan vad trött jag blir på alla negativa åsikter om laget t.e.x. Sorkin Cook Lihagen om man tar Sorkin så syns det att det finns mycket hockey i grabben Cook vet vi ju vilken start han fick med att åka hem mitt isäsongen Lihagen kommer att bli ovärdelig längre fram med Jonsson och Fredda tillbaka kryddat med något ny förvärv så tror jag att Vik går hela vägen den här gången

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *