Härligt att se Gråhns engagemang – live!

Niklas Wikegård var på plats när VIK tog emot Karlskoga och var efteråt ganska hård i sin kritik. Jag har en viss förståelse för att han var besviken över det han såg, men tycker mycket av kritiken riktar sig mot laget i sin helhet istället för den enskilda insatsen. Jag hävdar att de senaste insatserna inte speglar prestationerna över hela säsongen.

– Jag pratade med tränarna efter förlusten mot Karlskoga och båda var överens om att det var viktigt att skala ner problemen till några få enstaka, för att nå fram till gruppen på rätt sätt. ”Spelarna funderar mer när vi har förlorat fyra, än när vi har vunnit fyra i rad. Då är det viktigt att vi börjar bearbeta några få saker, annars blir det för mycket på en gång”, sa Mitell, som också refererade till att de hade agerat på samma sätt vid förra säsongens vändning.

– När jag satt inne hos tränarna och samtalade kom Stefan Gråhns instormande med datorn i handen. Han ville visa videoklippen där han fått till sig att han tappade för mycket puckar under matchen, och hävdade att tränarna hade fel. Utgångspunkten var fyra tappade puckar i mittzon, men efter att Filander och Gråhns gått igenom klippen var de nere på två. ”Fortfarande två för mycket, tappar alla två puckar var i mittzon har vi 26 tappade puckar” avslutade Filander med glimten i ögat. Jag tyckte mest det var härligt att se engagemanget och grinigheten hos 33-årige Gråhns, som förmodligen mest var frustrerad över sin egen insats.

– Dags för Teddy Bear Toss! I morgon lördag kommer publiken efter slutsignalen i den första perioden ha möjlighet att kasta in mjukisdjur på isen. Djuren kommer sedan att samlas in och göras i ordningen för att skänkas till Västerås barnsjukhus. Känslan är att många mjukisdjur kommer att kastas in, men frågan är om det blir så HÄR många.

– Mannen bakom Västerås första Teddy Bear Toss är Jeremy Williams. Men efter samtal med lagets massör, Christer ”Smekarn” Jacobsson, så fanns idén redan förra säsongen. Under Williams skade- och rehabperiod smed de tillsammans planer att genomföra en Teddy Bear Toss, något som först blev verklighet den här säsongen.

Fredrik Johansson har tagit bort gipset från handen och är inom ett par veckor redo för spel. När jag mötte honom i spelargången sa han att allt kändes bra, men att handen/fingrarna var stela – ”Tänk dig då hur Johan Jonsson känner sig”, påpekade han och syftade till att backen varit gipsad betydligt längre.

– Nu när Fredrik Johanssons comeback närmar sig känner jag bara… oj oj oj vad han har saknats och vilket tillskott han blir! Ödmjuke ”Fredda” var heller inte inte oroad över sin egen form: ”Så länge jag kan åka skridskor och bidra med min arbetsinsats är jag inte orolig”.

– Under tiden jag skrev det här inlägget skickade jag sms till Martin Filander och frågade om Johan Jonsson spelar mot Pantern, vilket han inte gör. Huvudtränaren hälsar också att det är samma lag som sist om inget oförutsett händer fram tills match.

– Twitter har en ny spännande funktion där man kan genomföra omröstningar med två svarsalternativ. Igår ställde jag frågan: ”Vad tycker DU att VIK ska värva?” Med alternativen ”Back” och ”Forward”. Omröstningen höll på i 24 timmar och efter 170 stycken röster blev resultatet: Back 30% Forward 70%. Varsågod Niklas Johansson!

Följ hockeybloggens uppdateringar på twitter, @VLThockey

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *