Nya skador i VIK

Skador tillhör ishockeyn och det ligger i klubbarnas vardag att hantera ett pussel där bitarna ibland försvinner. När det uppstår mycket skador är det inte bara matcherna som blir lidande utan det blir även svårt att genomföra kvalitativa träningar. Det innebär att många lag hamnar i en negativ spiral där några spelare får dra ett större lass och till slut inte mäktar med. Något som i mediaspråk kallas för skadekris eller formsvag.

I senaste matchen mot Pantern åkte VIK på ytterligare en skada då Eddie Davidsson fick ledas av isen efter en rejäl smäll. En skada som kändes tung för ett redan drabbat lag, och jag vet inte hur många av er som egentligen vet om vilka spelare som går skadade just nu. Men så här ser skadelistan ut.

Fredrik Johansson
Johan Jonsson
Eddie Davidsson
Jonte Berg
Alexander Nilsson Lindelöf
Adam Lidström
Jesper Andersson (för er som undrar vem det här är – lovande talang från J20 som imponerade stort på ledningen innan han blev skadad)
Kristians Rubins

Jag har fått information kring några av spelarna och det ser ljusare ut på vissa håll. Backen Jonsson har tränat för fullt i 1,5 vecka och spelar troligtvis mot Asplöven. Det är möjligt att Berg kan delta på torsdag men han är fortfarande osäker till spel, låter som 50/50. Davidsson kan förmodligen inte spela på torsdag men är aktuell för spel i matchen efter. Lindelöf blev skadad i söndagens juniormatch och första prognosen säger att han blir borta cirka en vecka. Det är tidigare sagt att Johansson har någon vecka kvar till en comeback. Rubins exakta tid för återkomst är inte satt men det dröjer ett tag till. Fler skaderapporter har jag inte lyckats komma över, nu återstår det att se hur VIK formerar ett stukat lag i nästa match. Lägg i åtanke att det här är lagets officiella skador, listan med småskavanker kan göras betydligt längre!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

3 reaktioner till “Nya skador i VIK”

  1. Läggas till frånvarolistan bör Nick Sorkin höra. Titta på honom mot Pantern. Hur han kan få speltid är för mig ett tecken på att inte Filander-Mitell ser vad som sker på isen. Hans sista byten höll på att kosta VIK segern. Sorkin skulle inte vara en tillgång ens för Hallsta. Denna kostnad borde belasta N J s lönekonto så han blir mycket mer noggran med sina värvningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *