Betyget på Korhonens debut

ed12d12e-6798-4c0c-b283-bbb0b264886a_1000

Ville Korhonen debuterade mot AIK när VIK föll med 3-2 på straffar.

Första perioden: Såg pigg ut i första bytet när han vickade sig igenom mittzon. Efter det låg han fel i banan och hamnade otajmat in i alla situationer. Kanske inte så konstigt med tanke på att han inte är insatt i spelsystem med mera. Avslutade perioden med att vara inne på AIKs 2-0 mål.

Mål: 0
Assist: 0
+/-: -1

Andra perioden: Inledde perioden lika osynligt som i den första. Fick inte riktigt tag på pucken och hade svårt att hitta ytor så att medspelarna kunde leverera passningar. Försökte vid ett tillfälle utmana AIKs backar men tappade då pucken. Fick en hel del istid, både fem mot fem och i powerplay. En dansande puck genom AIKs målgård som senare passerade Korhonen, var hans främsta och enda chans att göra mål.

Mål: 0
Assist: 0
+/-: 0

Tredje perioden: Med risk för att låta tjatig så var Korhonen osynlig även i den sista ronden. Såg trött ut och hamnade fel mot spelet. Fick dock vara inne på ett mål framåt i den sista perioden. Jag tror att vi kan förvänta oss betydligt mer än vad forwarden visade ikväll. Tycker mig någonstans se att han har lite fart och finess i sig, men det är för tidigt att säga hur mycket skillnad han kommer göra i VIK den här säsongen.

Övertidsperioden: Fick spela i förläningen och det var väl forwardens bästa period. Mäktade med ett skott när han kom ensam mot AIK-försvaret.

Straffläggning: Sköt VIKs första straff och gjorde mål efter en läcker variant. Det räddade betyget ”knappt godkänt” efter en annars blek insats. Fick lägga en till straff som han missade.

Totalt i matchen: Mål: 1 Assist: 0 +/-: 0

Slutbetyg matchen: Knappt godkänd. Jag hade inga stora förväntningar, men det var knappt så de jag hade infriades. Ska ändå tilläggas att det är många faktorer som spelar in när en spelare debuterar med kort varsel. Jag tror vi har mer att se fram emot.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

3 reaktioner till “Betyget på Korhonens debut”

 1. Du kanske skulle kolla själv efter grejerna man gör utan puck som du tyckte vi andra skulle göra,,lika mycket måste man ju kolla på resten av kedjan ! rör dom sig på isen så att han får chansen att vara bra ? svar absolut inte,,bara Freddan och Gråhns och viss mån Urbas som kan kvittera ut godkänt för idag av utespelarna, rsten verkar mest hålla till runt sarger och hörn och gömma sig..

  1. Marco.

   Sa innan detta tajta spel schema att tabellen kommer att se helt annorlunda ut när det blir uppehåll.
   Tror nu att vik har en liten chans på fredag att vinna mot det fruktade laget Sundsvall.

   MEN TACK GRÅNS OCH TUSEN TACK GRÅNS FÖR ATT DU FINNS MED I DETTA VIK!!!!!!!!
   DU VISAR NÅTT MATCH EFTER MATCH HUR DET SKALL SPELAS!!!!!!!!
   Du är en av de tre bästa om inte den bästa av alla i detta vik!!!!!!
   DU VISAR ETT FANTASTISKT KRIGAR HJÄRTA VARJE GÅNG DU KLIVER UT PÅ ISEN TACK OCH TACK!!!!!!!
   Tänk om vi kunde få 4 STYCKEN FEMMOR MED GRÅNS!!!!!
   DÅ SKULLE VI KÄKA UPP ALLT MOTSTÅND KAN JAG LOVA!!!!!!
   KOMMER JU INTE FÅ UPPLEVA DET.
   JAG KAN FORTSATT GÅ PÅ TUSEN MATCHER MED VIK SÅ LÄNGE JAG FÅR UPPLEVA HOCKEY GRÅNS!!!!!!!!
   DU ÄR SÅ JÄVLA GRYMT BRA BÄST KRIGAR GRÅNS MED ETT ÄKTA HOCKEY HJÄRTA!!!!!

   TACK GRÅNS FORTSÄTT SÅ LOVAR JAG ATT KOMMA OAVSÄTT OM VIK FÖRLORAR HUNDRA MATCHER!!!!!!
   BARA ATT FÅ SE DITT ENGAGEMANG PÅ PLAN RÄCKER JÄVLIGT LÅNGT FÖR MIG!!!!!!!!

   TACK KUNG GRÅNS!!!!!!!!!!!!

 2. Min känsla är att VIKs försvarsspel är så fruktansvärt krävande att det påverkar det offensiva spelet. Tittar man på spelarna i VIK så ser de ut att vara rädda och funderar i varje moment på banan. Detta för att riktlinjerna från ledningen är för strikta. Titta på t ex både AIK (i år) och Karlskrona (förra säsongen) så jobbar de inte ihjäl sig ute i sarghörn (görs inte många mål därifrån) utan ställer upp en box framför mål istället och när de vinner puck sätter upp den mycket snabbt på "pigga" ben som direkt går till anfall. Tror att daens VIK lag med den typen av spelidé skulle krossa allt motstånd. VIK truppen är bättre än Tingsryd, AIK, Oskarshamn o s v. Spelarna skulle ha mycket mera ork att sätta dit pucken när chanserna uppstår eftersom att de inte är trötta då läget kommer för att de först kämpat ihjäl sig ute i eget sarghörn!
  Nej, med NJ och Filander som styrande över detta system ser jag bara en utväg och det är att de ändrar på deras defensiv spel och istället låter spelarna gå ut på rinken och ha roligt!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *