"Uppflyttning är ett realistiskt mål"

Här kommer en uppdatering från några olika lag i Västmanland, en trevlig läsning för er som inte har hängt med! Eftersom svaren inkom i början på veckan kan förutsättningarna i de olika lagen ha förändrats litegrann.

Frågorna som de olika spelarna fick besvara var:

1. På vilken tabellposition ligger ni i serien?
2. Är ni nöjda med säsongen så här långt?
3. Vad kan vi förvänta oss för slutresultat efter säsongen?
4. Vilken spelare i ditt lag ska vi hålla extra koll på?
5. Vem vill du skicka en julhälsning till?

Christofer Udd, 25 år, back – Surahammars IF.

1. – Efter en tung höst slutade vi sist i Hockeyettan Västra och ska därmed spela i den Västra fortsättningsserien. Där spelar lag 5 – 12 från höstserien om två platser för allsvenskt kval och två platser till negativt kval.
2. – Vi är absolut inte nöjda med säsongen hittills. Vi har ett väldigt oerfaret lag med många nya spelare som inte spelat i hockeyettan tidigare, och som hockeyettan ser ut idag så har produkten blivit mycket bättre om man jämför med hur det var för några år sen. Men jag tycker ändå att vi har spelat mycket bättre nu på slutet än vad vi gjorde tidigare under säsongen.
3. – Vi siktar helt klart på att undvika ett negativt kval. Jag vet att klubben tittar på nya spelare för att stärka upp truppen, och vi har hela tiden sagt att det är i slutet på februari som vi summerar säsongen.
4. – Jag tycker alla bör hålla extra koll på vår målvakt Simon S:t Cyr. Han håller allsvensk klass men han får inte det beröm han förtjänar. Han har verkligen hållit oss kvar i många matcher under hösten och han kommer att vara en av våra viktigaste spelare efter jul.
5. – Jag skulle vilja skicka min julhälsning till Troja-Ljungbys Jonas Pontusson, vars speltips inte har gått så bra på slutet. Därför får han ett värmande god jul ifrån mig!

Emil Forsberg, 25 år, back – Köping HC.

1. – Vi ligger på en 10:e plats i Hockeyettan Västra.
2. – Det känns som vi inte fått ut full kapacitet av laget än så länge, så vi är inte riktigt nöjda med hur det ser ut just nu.
3. – Vårt mål är att hålla oss kvar i division ett.
4. – Linus Johansson har varit stekhet, så han är ett namn att hålla ett extra öga på.
5. – Jag vill skicka en julhälsning till släkt och vänner!

Erik Andersson, 31 år,  målvakt – Hallstahammars HK.

1. – Just nu ligger vi 2:a med samma poäng som 3:an Säter, som vi möter på bortaplan på onsdag.
2. – Vi är väldigt nöjda med vad vi har presterat såhär långt, vi har visat att vi kan slå alla lag om vi spelar som vi ska.
3. – Jag är övertygad om att vi kommer placera oss topp 5 och gå till ett positivt playoff. Men då krävs det att alla kommer till jobbet och ger 100% varje dag, vi vinner inga matcher i den här serien om vi spelar på 95%.
4. – Jag vill lyfta fram Sebastian Thorsell som har en fantastisk skridskoåkning, ett bra skott och löser de flesta situationerna på ett lysande sätt.
5. – Vill skicka en extra julhälsning till Andreas Lindh, det är dags att snöra på sig skridskorna nu, annars är det slutfiskat!

Henrik Lundgren, 26 år, back – Skultuna IS.

1. – Vi ligger i toppen och siktar på att till alltrean till efter jul, där har vi chans att kvala till divison två.
2. – Jag kom nyligen in i truppen men än så länge når vi våra högt uppsatta mål, så man får noga säga att vi är nöjda så här långt.
3. – Uppflyttning till division två är ett ambitiöst men realistiskt mål.
4. – Forwarden Erik Fhurong, av den enkla anledningen att han är en spelare av allsvensk klass. Sedan jag kom in laget har han även en back som kan leverera bra passningar från egen zon.
5. – Jag vill hälsa till frugan, för att hon alltid är underbar och ställer upp – på alla sätt och vis!

Julia Öhrberg Nyberg, 17 år, center – VIK Hockey Dam.

1. – För tillfället ligger vi fyra i serien, tre poäng efter Leksand.
2. – Jag skulle vilja säga att vi är nöjda med helheten. Vi har haft både toppar och dalar, men vårt  spel har hela tiden utvecklats, nu kan vi verkligen ge topplagen en ordentlig match.
3.  – Säsongens mål är att sluta trea i serien, vilket jag tror är fullt möjligt.
4. – Hanna Pettersson är en av de yngre tjejerna i laget och hon har verkligen potential. Hon är en spelare med riktigt bra spelsinne och klubbteknik.
5. – Då skickar jag en julhälsning till Axelssons bussar som alltid förser oss med trevliga och hjälpsamma chaufförer, när vi åker land och rike runt!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *