Sex raka förluster

Tre anledningar till att VIK förlorade mot Karlskoga med 4-0. 

Individuella misstag.
Ineffektiva avslut.
Kampen och känslorna, som Karlskoga bemästrade på ett bättre sätt.

Matchens prestationer:

Joel Gistedts magnifika räddning på Jeremy Williams ”öppna mål”.
Daniel Wessners raket till 2-0.
Jan Urbas som försökte och försökte och försökte.

Matchens frågetecken:

VIKs powerplay som är inne i en riktig formsvacka. Måste även nämna Cuttas huvudlösa agerande som ledde till matchstraff.

Jonas Fransson – 2

Anton Mylläri  – 1
Jakub Cutta – 1
Jeremy Williams – 2
Fredrik Johansson – 2
Jan Urbas – 3

Juha Uotila – 2
Maksim Matushkin – 2
Nick Sorkin – 2
Matias Myttynen – 2
Ville Korhonen – 1

Johan Jonsson – 2
Andreas Borgman – 3
Cody Murphy – 1
Eddie Davidsson – 2
Stefan Gråhns – 1

Hampus Larsson –  spelade för lite för att betygsättas.
Jonte Berg – 2
Charlie Cook – 2
Linus Svedlund – 2

Lukas Zetterberg – spelade inte alls.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

12 reaktioner till “Sex raka förluster”

 1. Tyvärr så håller förlustraden på att bli pinsamt lång för VIK! Detta kan bara inte få fortsätta,risken är att publiken,sponsorer och alla som håller på VIK i ur och skur tappar intresset ! Jag har alltid trott på kontunitet i ledarskapet men inte till alla helvetes pris ! Något måste hända med laget i dom närmaste matcherna typ blanda om i femmorna , byt målvakt och kämpa för laget ! Annars blir förlustraden pinsam för VIK s ledare och spelare !

  1. Har sagt det länge och står fast vid det , bänka Fransson skulle ha gjorts för länge sedan. Ifrågasätt NJ . Allsvenskan är sämre i år , vik ska enligt eget tycke ha en bättre trupp i år än förra året då borde dom ligga bättre till så är verkligen truppen bättre i år ? Har föjt vik i alla år i med och motgång följt uppsnacket i vlt inför varje säsong och det ska satsas fina ord för visas öron , jag vill se handling . Jag kommer fortsätta att fömja vik denna säsong sen får jag se. God jul på er

 2. Ja det är sant, för att travestera en känd spelare: nu är måttet rågat. NU köper in nya verktyg allt eftersom, men har han en snickare anställd som inte kan handskas med dom, utan ideligen slår sig själv på tummen, så entlediga snickaren. In med Lidas, Bäckis, någon som inte måste gå in och "peta" i alla detaljer, låt spelarna vara kreativa.

 3. Jaja.

  Sa att tabellen skulle se helt annorlunda ut efter jul !!!!!!
  Tydligen finns det inget att göra utom att jobba på!!!!!! ???????
  Märkligt eller kanske helt normalt ??
  Tröttsamt ja, irriterande ja, frustrerande ja, besviken JA så in i H-vete!!!!!!

  Tror faktiskt att spelarna sliter och försöker så gott det går!!!!!!!
  MEN ATT NÅTT ÄR FEL KAN MAN INTE BLUNDA FÖR!!!!!!!

  Mvh

 4. Dags att göra sig av med lite spelare nu, det är inte BARA ledarstaben som är dom skyldiga, Tex Cutta, jag gissar på att han lyfter ganska mycket pengar men inte är han särskilt bra för det och idag var han så oduglig att det bara va bra att han fick matchstraff, hur fan kan man som hockeyspelare på såhär hög nivå bli så psykad att man kastar handskarna när det inte ens är ett slagsmål!?

  svedlund, åker skridskor inte mycket mer in med zäta där eller varför inte lantosi,… oj justja ni skickade ju iväg han.

  fransson är väl okej denna match men inte en målvakt för ett shl utmanande lag.

  dahlbom, samma som fransson.

  fan, det är jävligt jobbigt att vara vik och united supporter just nu…. god jävla jul på er allihopa.

 5. Tror alla i den här staden ser potentialen i årets spelartrupp.

  Det finns en person som har ansvar för att få ut denna potential. Han heter Martin Filander. Med tanke på hur spelet ser ut nu så är misslyckande en underdrift.

  Det finns en person som är chef över MF. Han heter Niklas Johansson. På samma sätt som han skickar iväg spelare som inte platsar faller det även på hans lott att utvärdera ledarna.
  Jag gillar NJ som sportchef när det gäller att hantera spelarna, men hans sätt att hantera ledarna lämnar enkel att önska.

  Jag förstår inte vad styrelsen ser hos Filander. Det kanske vore en idé att berätta. För tror vi blir fler o fler som inte fattar…
  Tack & Go natt

 6. Sorgligt dåliga geuppare i laget som hänger med huvudet som vägrar att vilja vinna! Rädslan att förlora och göra bort sig tar bort kreativiteten,speeden i skridskorna
  Och spelarna håller så hårt klubborna att det blir omöjligt att göra mål! Vad är felet VIK Hockey? Styrelsen,klubbchefen, sportchen och alla runt laget..vad händer bakom stängda dörrar? Gör nåt! God Jul! // Marko O

 7. VIK kommer att förlora många målvaktsmatcher och därmed också matcherna. Returer på varenda skott idag.
  Hur är det möjligt att bara titta på match efter match och se samma svaga målvaktsspel och låta bli att agera. Det har synts från läktaren i 1.5 år.
  Förra året kom Bjurö in och räddade VIK men vem ska komma nu, Dahlbom, nej tyvärr.
  Maken till pinsam blindhet från styrelse, klubbdirektör och nån mer potentat är milt sagt anmärkningsvärd.
  Den ytterst ansvariga Niclas Johansson har jobbat ihop till ett avsked flera gånger om.
  Med denna styrelse blir han nog belönad istället med ett livstidskontrakt.

 8. Jag vet inte vad som är fel. Du Johan har skrivit bra dagens betyg säger väl sitt på spelarna. Jag jobbar i en branch där man måste få med alla om någon inte gör jobben så er det goodbye helt enkelt. Det är lätt att vara en på utsidan att bara komma med kritik. Men nu är det fara på färde. Det här fungerar inte. Nu är det många som skriver i kommetatorfälten att gå på bandy sparka Filander. Jag ska inte sätta min fot i ABB arena mer. Det är bara medgångssupporters. Visst är inte målvakterna bra var någon som skrev BIK har fattat det har två bra. VIK har väl haft chansen på många bra målvakter men den som är bra får bara öppna båsdörren då sticker dom.
  Jag vet inte hur det gått för Bjurö i Modo? Tråkigt är det. Man kan analysera detta till vi bor på mars. Men nu måste det hända något kan inte bara säga från dom i toppen att vi har fullt förtroende för ledningen i båset. Vad man ska göra vet inte jag men detta kan inte fortsätta. Jag ser bara så är Filander är för tunn det har jag sagt tidigare han kan bli något men inte en som ska ta VIK till SHL. Sen kommer jag med en sak vill VIK till SHL eller vill styrelsen att laget ska spela i HA för dom inte har ekonomiska muskler till att få till detta? Jag bor i Norge och där jag har vi ett hockeylag som spelar i den Norska högsta serien dom hade samma problem men dom statra och jobba med felen. Jag var med på ett litet hörn och nu funkar det. Glada sponsorer full hall och ett jävla go om dom nu skulle förlora en match så är alla med och peppar. Ingen snackar om bandy. Vi har bandy här så jag kan berätta att en match så kom det två som ville se matchen,I andra halvlek så fick en bollen i skallen och fick köras i ambulans till sjukhuset och sy. Dagen efter så läste man i lokaltidningen att halva publiken fick åka på sjukus. Det är humor men dom slog Uredd med 12-3 Det ni Hoppas VIK löser problemen.

 9. Verkar inte vara någon som öppet vill erkänna att KUNGENS frånvaro på isen är det som försatt VIK i en nedåtgående trend…

  Lihagen ÄGER(!) ABB Arena Nord!

 10. Urbas FÖRTJÄNAR 5 stjärnor, i varje match, det finns INGEN som ens är i närheten i hur hårt han krigar i VARJE byte!
  Resten kan skickas på tippen.
  Urbas,Fish,Gråhns,Berg , Dom 4 är riktiga krigare, bara tänk om alla krigade lika hårt ..ojojoj.. men men, 80%glidare i laget
  God jul!

 11. Tycker lagledningen är riktig larviga, som förnekar att de inte är en kris. Då börjar jag undrar om de är rätt ledare för ett lag som vill spela i SHL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *