En språngbräda ur formsvackan

En mörk period med sex raka förluster och många matcher med hackigt spel har förhoppningsvis nått sitt slut. Mot Mora hände något som kan liknas vid en ”ketchup-effekt”, helt plötsligt gjorde nämligen VIK mål på allt. Men det var inte smärtfritt, 23:57 in i matchen gjorde Mora 3-1 och VIK-ledningen valde att byta ut Jonas Fransson efter ett mindre lyckat ingripande (Eller bytte han ut sig själv?). En signal som förmodligen var mer riktat till laget än till Fransson. Hur som helst blev effekten positiv och spelarna tog sig bit för bit in i matchen.

Haussade nyförvärvet Ville Korhonen ”screenade” först målvakten när Matushkin sköt 2-3, och gjorde sedan själv 3-3 två minuter senare. Efter det var matchen en ensidig historia, där VIKs anfallsspel äntligen fick utdelning på både klara och mindre klara målchanser. Något som skedde tack vare ett uppoffrande spel fram till och framför Moras mål. Jeremy Williams gjorde sitt 15:e och 16:e mål för säsongen och när han gjorde 6-3 hamnade han i en liknande målchans som mot Karlskoga. Skillnaden? Den här gången satt han pucken istället för att Gistedt gjorde en formidabel räddning. En tydlig bild av att ishockey spelas med ytterst små marginaler och det därför är viktigt att utnyttja dessa klara lägen när de ges.

Till sist vill jag berömma moralen i VIK. Laget lyckas vända matchen i ett skede där mycket såg hopplöst ut, i ett läge där spelarna hade kunna valt undanflykter istället för att knyta näven. Vändningen innebär tre poäng i dagsläget, men det kommer så klart krävas mer än så för att vända lagets negativa trend. Men någonstans ska laget börja, och den här matchen kunde inte utspela sig på ett bättre sätt för att få en rejäl språngbräda ur formsvackan. Nu är jag tämligen säker på två saker inför morgondagens returmöte mot Mora: 1.VIK vinner. 2. Dahlbom startar i mål.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

5 reaktioner till “En språngbräda ur formsvackan”

  1. Härligt att det äntligen kom en vändning. Håll i nu och gör samma sak imorgon och sen bra kör på. Poängen upp till de två topplagen äts fort upp med detta trepoängssystem. Heja VIK

  2. Härligt med vinst ☺ hoppas nu att supportar forsätter att sprid positiva kommentarer resten av säsongen oavsett om det är vinst eller förlust.

  3. Fint med en seger. Men det var ändå mot serietian. Jag vill se betydligt mer för att tro på allsvensk final. Om spelet kommer är det förstås ingen omöjlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *