En häftig tid väntar

– Ny målvakt på plats och jag fick se honom på is för första gången igår. Ett längre utlägg om hur jag upplevde honom finns här, men kort sagt är han modernt skolad och rör sig bra i målet. Med det skrivet är det ändå matcherna som avgör vilken skillnad han kommer göra i VIK.

– Det råder just nu en olustig situation för Fransson och Dahlbom. Bägge vet att Koval är värvad för att ta över rollen som förstemålvakt och ska inför torsdagens match försöka göra sig redo om vitryssen inte blir spelklar. Deras enda chans att få spela matcher i VIK är att Koval gör bort sig totalt och det ser jag som en mindre risk eftersom laget allt som oftast har ett bra försvarsspel. Dock tror jag att både Fransson och Dahlbom är extremt taggade att spela nu när allt ställts på sin spets, jag är därför inte orolig inför deras prestation om det skulle bli någon match framöver.

– Mer om Koval och VIKs målvaktssituation kan ni se imorgon på VLT.se. Klockan 12:30 spelar vi in ett webb-tv reportage vid isen i ABB Arena Nord.

Niklas Lihagen har gått på is och deltar för ”fullt”. Jag tycker nämligen det syns att han inte är redo för spel och själv uttrycker han samma sak. Det saknas styrka i handen och det gör att skott och närkamper blir lidande. Han behöver förmodligen någon vecka till.

– På tal om VIKs skador så finns det nog fler än de många som ledningen gjort officiella. Jag har till exempel hört att Jeremy Williams har dragits med en överkroppsskada under en längre tid. Ni som har följt VIKs matcher har säkert noterat detta också, då Williams då och då matchas sparsamt och ibland bara i powerplay. Frågan är om han ska vilas helt så att han blir hundra procent återställd till fortsättningen. För övrigt tror jag att laget måste ha lite tur på skadefronten för att gå hela vägen, spelarmaterialet har inte den bredd som gör att skador på nyckelspelare går att ersätta.

– Om VIK återigen blir fulltaliga och den nya målvakten Vitali Koval visar sig vara en matchvinnare är jag säker på att laget kommer börja vinna. Min oro ligger då i att man missar topp två med en hårsmån, och sedan får gå in i en playoff-serie som favoriter. Det har visat sig varit tufft förut och skulle förmodligen innebära att man var jagade av lag som Leksand, Karlskoga, Vita Hästen… Well, en häftig tid väntar oavsett!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *