Rejäl prövning för VIK

Vitali Koval blev inte en matchvinnare i sin debut, trots att det var upplagt för en drömstart när laget ledde med 3-1. Gjorde några fina ingripanden men hamnade ur position på två av målen.

VIK gör sin bästa period i den första men faller sedan tillbaka i gamla mönster. Till slut låter man små marginaler avgöra och när laget är ur form är det en svår väg att gå.

Fredrik Johansson går i bräschen när laget går tungt . Ligger rätt i banan, skapar lägen och sliter något kopiöst. Beröm!

Andreas Borgman tog återigen en onödig utvisning i slutet när matchen står och väger. Jag är säker på att han inte gör det med mening, men någonstans måste han göra en avvägning som inte riskerar att laget hamnar i boxplay.

VIK tog i alla fall mindre burskydd den här matchen, det ser jag som positivt. Nu hoppas jag att Appelgren kan hitta andra positiva ändringar i spelet.

Matias Myttynen är den mest svårlästa spelaren i VIK. Blandar briljanta passningar med att rada upp felbeslut. Ikväll var det en kväll med mestadels misstag.

Murphy-Davidsson-Sorkin är en kedja att bygga vidare på. Davidssons smarta centerspel hamnar väl till pass mellan dessa två bulldozers.

Christopher Fish utgick av okänd anledning och med tanke på hans prestation var det ett rejält tapp. Han hade behövts när Leksand stångade på som mest.

Laget är inne i en rejäl prövning just nu, får ingenting med sig och det här med dukat bord existerar inte. Matchen visar att det kommer krävas en otrolig insats från samtliga inblandande för att vända det här.

Jag måste passa på att hylla er som lyfte stämningen i ABB Arena. Magiskt att få uppleva det här då och då.

Oj vad viktig den här matchen var. Oj vad viktig nästa match blev. Eller jag avslutar nog så här: bara viktiga matcher kvar. Laget måste förbereda sig för krig.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

11 reaktioner till “Rejäl prövning för VIK”

 1. Trevligt att du tackar leksandssupportrarna för att de lyfte stämningen, från tv-soffan var de de enda som hördes större delen av matchen 🙂

 2. Jag tycker man ändå kan ta med sig en hel del positiva saker från denna match! Nya tränarna har inte haft lång tid på sig att gjuta mod i killarna/hinna få med sina filosofier men jag tycker ändå man från publiksidan fick se en mycket roligare och mer fartfylld hockey! Det här kommer bli bra!!!
  Det enda jag saknar fortfarande är att fler juniorer får chansen, eller fler, som det är nu så verkar ingen få chansen och jag är inte så insatt att jag kan säga om det är så att det verkligen inte finns någon junior i VIK Hockey som kan matchas mot A-laget eller om det är så att man av princip inte vill matcha någon? Vet du Thalberg hur samarbetet fungerar i klubben?

 3. Första perioden var verkligen kanon bra men jag tyckte man såg att dom fick slita på hårt och jag tyckte grabbarna började se trötta ut redan i början av andra. Kan tänka mig att det tar hårt att spela ett nytt spel och det här med deg dukade bordet gjorde mig mer och mer upprörd under kvällen.
  Filander är kanske en trevlig kille och kanske har bra spelidéer men dom har inte nått grabbarna.

  Jag vill gärna se mer av spelet från första, då tror jag det här blir awesome. Men blir lite ledsen när man läser alla trista kommentarer. Det har varit en match!!
  Dom nya tränarna har haft kanske 3 träningar med spelarna. Tufft att dömma ut efter det och inget jag kommer göra. Ny match på tisdag och då hoppas jag på ytterligare framstegs för laget.
  Bara att kämpa på så ska det nog bli bra.
  Men fortfarande…det här med dukat bord…det är löjligt och helt klart inte sant

 4. Förbannad! Jag tror banne mej att det nu är tredje matchen i rad som
  Borgman ej ger laget en chans att ta poäng. Tar helt onödiga utvisningar
  – annat om det sker i lägen där motståndaren har målchans.
  Verkar som han ser till att motståndarna skall vinna över VIK !!??

 5. Thalberg tweetar "Riktigt bra stämning i ABB Arena, speciellt i den första perioden". Är väl det som kallas medgångspublik?

 6. Härlig match med skön inramning,Matchen lirare tycker jag var VIK Fredrik Johansson och
  i Leksand målvakt Frans Tuohimaa tror jag han heter var. Båda höll SHL klass.Svårt att vinna
  för VIK men detta var väl ett steg framåt,tråkig avslutning med en trist utvisning.Koval i VIKmålet
  måste väl få stå en 5 matcher innan han kan bedömas.

 7. Jag tror att laget kommer att visa samma fart mot Timrå imorgon som mot LIF men att de den här gången orkar hålla upp spelet mer än en period. Så m.a.o. tre poäng kommer att trilla in imorgon och sen kommer det att fortsätta så. Om det räcker till topp två? Vi får se men chansen finns att gå "bakvägen" vilket var det VIK gjorde 1988 då man avancerade till Elitserien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *