Kaptenen: "Förlusterna tär"

Kaptenen Fredrik Johansson är skadad och följde matchen mot Almtuna från sidan. Så här säger han om sin egen skada, insatsen senast och sin syn på lagets framtid.

När ådrog du dig skadan och när är du tillbaka?
– Mot Vita Hästen fick jag en tackling som tog olyckligt, men jag siktar på att vara tillbaka i fredagens match mot AIK.

Hur upplever du gårdagens förlust från sidan?
– Spelet var inte som vi önskade i den andra perioden, det var en av våra sämre insatser. I den tredje perioden kommer vi upp litegrann men det räcker fortfarande inte.

Vad var det mer konkret som inte fungerade?
– Bra fråga, hade jag haft svaret så hade jag löst det. Elitidrott handlar till stor del om det mentala och just nu har laget det tungt mentalt.

Hur arbetar ni med lagets mentala bit?
– Vi pratar om situationen och försöker påminna varandra om att inte tänka för mycket. Även fast det är mycket negativt just nu måste vi försöka släppa loss och inte tänka på allt runtomkring.

Jag kan tänka mig att ni har pratat om det mesta och använt alla klyschor som går, är det upp till er att prestera nu?
– Det stämmer, vi har ältat och lyft allt som går. Det som återstår är att prestera på isen och vinna matcher.

Vilken skillnad har du märkt sedan Appelgren och Rosén tagit över?
– Än så länge bara små skillnader i spelet. Vi har ändrat på försvarsspelet och det är möjligt att det kommer bli fler förändringar där. Sedan har vi gjort mindre förändringar i spelet överlag. Annars är Appelgren och Filander liknande på det sättet att båda är ganska analytiska och bra taktiskt.

– Vi har ett uppehåll snart och då är det möjligt att det blir större förändringar i spelet, eftersom vi har flera träningsdagar i streck.

Hur upplever du rådande situation som kapten, är du vid gott mod eller orolig gällande lagets framtid?
– Som kapten, det är klart som fan det tär att förlora, det är inte kul. Men vi gör allt för att vända på steken. Trots alla förluster måste vi försöka hålla ett god mod och vara positiva för att skapa energi.

Vilka spelare kliver fram i omklädningsrummet nu när det blåser som hårdast?
– Jag vill inte nämna några namn men det är många som hjälps åt. Alla deltar på något sätt för att vända det här. Alla är lika viktiga och det kommer krävas att alla är med för att vi ska vinna matcher igen.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Kaptenen: "Förlusterna tär"”

  1. Jag undrar ändå om den rätta klubb känslan finns hos ALLA i laget, det känns tyvärr inte så. Att vissa nu bara vill "åka" av den här säsongen och kvittera ut sin , i vissa fall, feta månadslön. Alla måste gå samman nu och visa lite heder och moral ute på isen. Go för ut VIK/Åke i Florida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *