Starkt, Dahlbom!

1447956510

Det satt långt inne, men VIK vann tillslut och satte stopp för förlustraden på tio matcher. Det är säkert en tillfällig men otrolig lättnad för laget, som varit under hård press under en längre tid. Efter matchen igår twittrade jag ut:

”Skrev måstematch innan, det blev vinst 3-1. Första lilla men viktiga steget taget. Enormt arbete återstår.”

Idag betonar jag slutet på tweeten. Laget har matchuppehåll och går in i en träningsperiod, där de kommer ha möjlighet att spetsa till spelet och återhämta sig från skador. Samtidigt gäller detsamma för övriga lag i serien och därför måste varje individ höja sig lite mer än vanligt. Om laget vill fortsätta vinna. En krävande tid för alla parter, men som förhoppningsvis ger resultat i slutändan.

I segern mot Sundsvall fick målvakten Marcus Dahlbom kliva fram med en stark prestation. Med tanke på den svajiga tiden innan, hans oerfarenhet och det som stod på spel, så gjorde han det jag har efterfrågat hos en målvakt länge – gav laget en bra möjlighet att vinna. Starkt! Huvudpersonen själv sa så här till VLT efter segern:

– Tar man sig ur en sån här extremt tung period blir man som grupp oerhört stark. Nu ska vi bygga vidare på segern mot Sundsvall och jobba stenhårt, säger Dahlbom.

Han har rätt. Och framförallt tror jag att han kommer få en viktig roll i den vändningen. Andreas Appelgren har sagt att han vill ha en uttalad förstamålvakt och jag tror att Dahlbom är den som ges chansen att vara det framöver. Kan den store målvakten växa av den här segern och ge laget samma trygghet i matcherna framöver, så borde fler trepoängare vara inom räckhåll.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *