Forwarden sänkte VIK

Tre anledningar till att VIK förlorade mot Karlskoga med 2-4:

Passivt försvarsspel.
Energitapp ju längre matchen led.
Brist på tro.

Matchens prestationer:

Marcus Dahlboms monsterräddning i den första perioden.
Marcus Nilssons period två, en uppvisning.
Christopher Fish som i den tredje perioden fintade bort Karlskoga-försvaret.

Matchens frågetecken:

Marcus Nilsson har dominerat många matcher i Karlskoga, varför lät man honom få stora ytor att leta passningar och hålla puck på? Resulterade i att han gjorde tre mål framåt.

Marcus Dahlbom – 2

Charlie Cook – 2
Johan Jonsson – 2
Jan Urbas – 2
Fredrik Johansson – 3
Jeremy Williams – 1

Juha Uotila – 1
Maksim Matushkin – 2
Nick Sorkin– 1
Stefan Gråhns – 2
Christopher Fish – 2

Hampus Larsson – 2
Andreas Borgman – 2
Matias Myttynen – 1
Niklas Lihagen – 2
Ville Korhonen – 2

Alex Lindelöf-Nilsson – 2
Jonte Berg – 1
Linus Svedlund – 2
Cody Murphy – 2

Extra: Eddie Davidsson – 1

Vilken är din upplevelse? Vilka är dina betyg? Kommentera nedan!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

17 reaktioner till “Forwarden sänkte VIK”

 1. Köp ut Lihagen och Korhonen nu redan och lär Matushkin att åka baklänges det kan vara bra att kunna om man ska vara back

 2. Köpa ut?
  Ge dom sparken utan ersättning, de må väl ha vissa krav på sig!
  Föresten det finns flera som ska bort, målvakten Koval , eller vad han heter, vad kostar han(/N:J)?
  Hela laget underpresterar, sätt in P.Bäckman så han får tala klarspråk, som man gjorde förr!!

 3. Håller med föregående talare, Lihagen och Korhonen ser ju ut som medelmåttiga Div 1 spelare, bänka dom som inte vill representera VIK för resten av säsongen, in med Juniorer istället, VIK får leta nån annan mjölkko än mig till nästa säsong, FIASKO..

 4. Det blåser en iskall vind från norr när jag går hem från Rocklunda, efter en ny förlust för ett VIK som är nere för räkning nu. Det finns inte mycket mer att säga en att det ser mörkt ut för VIK. Tänk vad fort det kan gå utför. Det känns faktiskt jävligt trist just nu !

 5. VIK har tappat själen! Bara att spela av säsongen och bygga om laget inför nästa säsong! Satsa på 2starka femmor och en som håller god allsvensk klass. Fjärde femman ska var för lovande produkter från de egna leden! Välj ut spelare som inte är för tunga eller för stora! Ska man spela med samma spelsystem funkar det inte med stora spelare!

 6. Tycker som du i de flesta betygen men vill höja upp Dahlbom (chanslös på alla tre målen) Fish och Murphy till treor. Lihagen gjorde som vanligt en slätstruken insats och får bara en etta av mig!

 7. In med juniorer nu och låt dom känna på
  Sen är det något som är GENERAL FEL
  Det är fysen som dom haft
  Är ju Fan tröttare än Hallstahammar ju
  Vad var det som var så fel ifjol enligt Hammar ??
  Nä ett par pass i veckan i "hästbacken "
  Eller vad säger du Johan ??

 8. Någon som har tänkt på att friidrottare har en genrellt högre skade andel än övriga idrotter .

  Jag har sagt från dag 1 att en friidrotts tränare tränar laget fel.

  Explovisitet är bra . Tempoökningar är bra.
  Men bara på vissa typer av spelare. Inte på ett helt lag.
  Jag tror att Hammar är den störste boven i det här.

  Det har jag sagt länge. Sen dag 1 . Den dag han tillträdde. Nä tillbaka med en ordentlig fys. Ta tillbaka Wik in som fystränare och lägg om hela kost schemat. För detta håller inte till nästa säsong .

  Vi klarar iaf oss undan kval (åt båda håll) HOPPAS jag.

  VIK behöver strukturera om snabbt och sedan börja med vårträningen i april.

  1. Kan upplysa dig om att Janne Hammar är före detta hockeyspelare, INTE friidrottare. Viss skillnad. Vilka skador pratar du om? 100% av skadefrånvaron i VIK denna säsong har varit rena traumaskador. Knappast Hammars fel va? Definiera ordentlig fys tack. Har du någon som helst koll på hur VIK har tränat i år? Det är ju en förutsättning för att du överhuvudtaget ska kunna ha åsikter i frågan. Vad är fel på kostschemat? Hur/vad ska de äta i stället?

 9. Fiasko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vad händer med mitt VIK!!!

 10. Jag glömde att berätta om Andreas Lindh den forne backbjässen som var gårdagens gäst på VIK verket.Han talade om sin syn på dagens VIK . Laget är felbyggt då man har många duktiga spelare framåt men i defensiven finns det stora brister,man måste väl börja bakifrån när man bygger ett lag sa Andreas.Vidare så tyckte han att det var ett misstag att skicka iväg målisen Fransson,
  värvningen av Koval ju blev mindre lyckad osv osv……..Sedan har skadorna förstört mycket sa Andreas.

 11. I VIK:s uppspel så finns det ingen som gör sig spelbar. Karlskoga-spelarna åkte i olika riktningar och för puckhållaren fanns alltid minst ett passningsalternativ och ofta kunde de lätta pucken över bladet på försvarande VIK-spelare. Bortsett från Marcus Nilsson (som kunde göra precis vad han ville med pucken) så var det ju två jämna lag på planen i går och VIK hade lite oflyt i vanlig ordning. Dock blir det dålig variation i uppspelen och VIK tappar lätt pucken där och får börja om eller lägga mkt energi på att vinna tillbaka den.

  För övrigt såg det ut som om Jeremy Williams dras med någon skada. Han såg inte ut att vilja skjuta trots hyggliga lägen.

  1. Håller med om att laget är felbyggt….det finns ingen spelare typ Markus Nilsson i Karlskoga…liten…snabb…teknisk…med ett gudabenådat spelsinne…var på plats o såg matchen mot BIK…han åkte ju ut o in i VIK-försvaret precis som han ville…hade lekstuga….ett lag måste ju byggas av olika spelartyper….VIK är för stereotypt…bara stora..tunga…alldeles för ensidiga….skickar in pucken i zon o jaga..jaga….blir så enkelt för motståndaren att trycka ut VIK i hönorna….o därifrån gör man inga mål……nej…leta en playmaker till nästa säsong….nån som kan föra upp pucken….dra en motståndare…lägga en macka till en fri medspelare…..för nån sån existerar inte idag……tack för ordet !

 12. VIK ! I särklass tyngst , längts och segast i hela hockeyallsvenskan. Den typen av hockey som skulle passa VIK spelas inte längre på den här nivån i hockeyvärlden , så snacka om felbyggt lag!!!!!!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *