Glädjebesked

Gårdagens nyhet om att Anton Mylläri förlänger sitt kontrakt med VIK i två säsonger, kommer som ett positivt besked. Som jag har uppfattat det gör klubben ett försök att skapa en kärngrupp med spelare från Västerås, för att förmedla en tydligare klubbkänsla. Och där är backen en spelare som ligger helt i linje med visionen om det ”nya” VIK. Att kontraktet skrivs redan nu är en viktig signal om vilka prioriteringar organisationen gör.

Men det är inte Mylläris starka band till Västerås som ligger till grund för förlängningen, han har varit en av lagets bästa backar den här säsongen. Visserligen har den svajat lite men vem förväntade sig inte det med tanke på att han återvände till hockeyallsvenskan och samtidigt gjorde en stor ”makeover”. I början av säsongen var han dessutom självklar i powerplay, men i takt med nya värvningar och försämrade resultat fick han mindre tid i den spelformen. Nästa säsong ser jag honom ändå som en av lagets toppbackar.

Mylläris ålder på 24 år är också kittlande med tanke på hans senaste tids utveckling. Jag tror nämligen han har bit kvar innan han nått sin maxkapacitet. En resa som ska bli intressant att följa, inte minst när Mylläri får en rejäl sommarfys till på sig. Jag hade en intressant diskussion med en insatt hockeyperson, där vi pratade om åldern på spelarna i hockeyallsvenskan. När en spelare är 21-22-23-24 år gammal och fortfarande har som mål att spela i SHL (kanske till och med NHL), så gasar han sig igenom hela serien. Oavsett om det är mot Sundsvall borta en onsdagskväll. Den typen av spelare gillar att visa upp sig från sin bästa sida varje dag och det är precis den karaktären som bygger ett framgångsrikt lag med små medel. Ett gott exempel på det den här säsongen är Almtuna, som räcker långt trots avsaknaden av namnkunniga spelare. Tänk er då att ha en budget som gör det möjligt att spetsa till det laget med 2-4 riktiga toppspelare. Där vill jag att VIK ska vara.

Vill ni lyssna på VLTs Hockeypodcast med Anton Mylläri som gäst, gör ni det genom att klicka här.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “Glädjebesked”

 1. Heja VIK!!???
  Vad är det för gäng som ska upp i SHL???
  Målvakterna = urusla
  Backarna= urusla
  Forwards= urusla , förutom F, Johansson och C Fisch.
  Så jäkla dåligt, man kan inte skylla allt på domarena och otur.
  Vad kostar psykologen? Ta bort honom, han ställer till ännu mera skit!

 2. SORGLIGT!!
  Satsa på flera juniorer!
  Trodde VIK(N.Johansson) m.fl., hade bättre koll på läget i det s.k laget.
  Vad får man för några miljoner ? INGENTING, tydligen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *