"Finns ingen annan utväg"

Jag fick tag på backen Maksim Matushkin som satt i spelarbussen på väg hem efter förlusten mot Mora.

Hur upplevde du dagens match?
– Vi visste att Mora skulle komma ut hårt och forechecka med tre man, men efter den första perioden har vi 1-1 och det tycker jag vi får vara nöjda med i det här läget. I den andra perioden får de långa anfall och vi får inte tag på pucken, och de går ifrån till 3-1. Sen får vi ett mål från ingenstans och ger oss själva chansen inför sista. I den tredje perioden gör vi 3-3 direkt och det känns som att vi är bättre än Mora första tio minuterna. Från ingenstans gör de sedan 4-3 på en gammal beprövad variant. Det studsar helt enkelt inte med oss och 5-3 kommer som ett brev på posten. Vi försöker in i det sista men det räcker inte, tråkigt men så är det.

Är matchbilden liknande som tidigare?
– Svårt att säga, men när Mora gör 4-3 när vi har momentum i matchen så börjar man känna igen mönstret från tidigare.

Det är väl ingen hemlighet att gruppen är tyngd, men hur skulle du beskriva känslan i den?
– Vi är professionella ishockeyspelare och tycker inte synd om oss själva. Det är inte heller så dåligt som det borde vara i gruppen, vi går in inför varje match och tror på vinst. Förlusterna tär men inte är inget överdrivet negativt i gruppen.

Vad säger ni i omklädningsrummet efter matchen?
– Det är så klart en stor besvikelse. I omklädningsrummet händer saker bakom stängda dörrar som media inte ska ta del av. Men jag kan säga att det finns ett lag som verkligen vill vinna. Vi har inte gett upp, det finns inte i vår grupp.

I det här läget, är det bra att matcherna duggar tätt?
– Det är en fördel, nu kan vi sura men sen är det match om 48 timmar igen. Imorgon ska vi gå igenom videoklipp och se vad som var bra och vad som kan bli bättre. Sen finns det ingenting annat än att vinna nästa match, det finns ingen annan utväg, vi ska göra allt för att ta tre poäng.

Tycker du att ni ska byta kedjor till nästa match?
– Det är inte upp till mig att avgöra det, fråga tränarna.

Fans och gamla spelare pratar om att man ska sätta in juniorer i det här läget, är det rätt väg att gå tror du?
– Jag förstår att folk är besvikna, det är vi också. Men det är omöjligt att säga om det är rätt att skicka in fem juniorer, det går inte att veta hur det blir. Alla har rätt att tycka men i slutändan är det tränarna som tar ut laget och det är spelarna på isen som måste bärga tre poäng.

Vad tycker du, ska VIK spela med fler juniorer kommande matcher? Kommentera nedan!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

13 reaktioner till “"Finns ingen annan utväg"”

 1. Naturligtvis måste man göra något, det enda man kan göra är att lyfta upp juniorer. Man har ju redan försökt att sparka både tränare och sportchef, funkade inte.

 2. Ni gnäller på innporter. Vad hade ni gjort utan Sockling. Dyr inport Nej. Tror någon att en junis tar hans plats.

 3. Alt prat om juniorer ,vist ,mrn har vi juniorer som håller måttet ? Jag har ingen koll på vik juniorer. Tragiskt att se det dom händer med vik just nu . Jag med fler funderar vad felet ligger ,kanske floppvärvningar eller är det en mellansäsong och att ta nya tag inför nästa säsong. En tanke satsa på svenska spelare i fortsättningen.

 4. Christopher Fish´s ord i slutet av intervjun stämmer till 100%. VIK hockey har ett lag där lägstanivån hos ett antal spelare är alldeles för låg, därför blir det ofta individuella misstag som fäller laget. Som mot Karlskoga, där man snackat om att bevaka Marcus Nilsson, vad händer han gör tre mål. Alla tre dessutom efter dåliga beslut av VIK spelarna. Appelgren försvarade andra målet med att han hängde den snyggt i första krysset, men hallå vem bevakade honom! Visserligen var man en man mindre men man kan inte låta en spelare gå in och skjuta helt obevakad i slottet!

 5. De flesta nyförvärven är oerhört upp skrivna i media. Vet ej vad som är rätt? Rannsakar man spelare för spelare denna säsong. Måste det vara lätt att se vilka som floppar. De värvningsansvariga måste få en del av kritiken. Tränarbytet förbättrade ingenting.
  I playoff har det här laget ingenting att hämta.

 6. Allt är prövat. Tycker Bosse Wallin i sin blogg beskrev det mitt i prick. "Laget är inte bättre än så här, det är inga hårda tacklingar, inget vi ska jävlar i mig vinna mentalitet". Jag tror spelarna själva är för bekväma och vill inte eller orkar inte gå in och ta ut sig i varje närkamp. Kämpa och få bort spelare framför eget mål. Eller gå in framför motståndarnas mål med viljan att pucken ska bara in. Jag såg redan tendenser till slapphet i vinsten mot Björklöven i höstas. Första perioden var VIK överlägsna. Sen föll man tillbaka precis som man gjort resten av säsongen. Jag tror gruppdynamiken, kemin mellan spelarna inte stämmer. Pröva vad som helst,men utan kämparglöd och hjärta för klubben vinner man inte.

 7. Frågan är ju hur många juniorer har vi som håller måttet i allsvenskan? Hoppas nu att vi vänder detta med Frasse i målet igen. Vägrar att ge upp hoppet om en playoff plats.

 8. Sorkin och Fish hade jag gärna sett i Moras lågbudget lag med ungdomlig entusiasm och snabb skridsko åkning.

 9. Det kan inte vara lätt för juniorerna att komma in i detta läge!
  De har inte fått många chanser att visa vad de kan, förrän de s.k etablerade "stjärnorna" misslyckats kapitalt. Inget bra läge för dem.
  Hoppas de ändå kan visa att de kan ge energi till laget
  Rannsakning för det flesta spelarena, framförallt importerna!!

 10. Sjyst läge att ens tänka tanken på sätt in junisar, dessutom har dem inga junisar som är tillräckligt bra. Låt dem som har varit med och satt laget i denna situation vara med tills det är över. Dem styrande i, Fägerblad mm, har en stor del i den situation laget är i. Tränar bytet var/är ett katastrof beslut och har inneburit att dem har rört till de rejält för spelarna, vi har ju facit, med Appelgren har viks försvarspel läckt som ett Såll, och vinsterna lyster med sin frånvaro. Ingenting har blivit bättre sen dem byte tränare. Är klart orolig för Viks framtid med dem ledare som sitter i ledande positioner i vik idag. Hm hm … ??!!!

 11. Handen på hjärtat ,jag lider av att se det här ske rättfram för ögonen på oss vikare /fans . Kalla hen Fransson ,sägrr allt vik griper alla halmstrån som finns just nu ,styrelsen är desperata . Som Bosse walin skriver i sin blogg tidigare lagrt är inte bättre än så hära det är bara inse det . Var det har gått fel det vet inte jag hoppad styrelsen ksn ge dvar om det i framtiden. Vilka följder denna säsong får för nästa säsongs uppbynad lär visa sig. Jag håller på mitt vik i med och motvind…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *