VLTs Hockeypodcast #6 ”Jag hade mer att ge”

Gäst nummer 6 i VLTs Hockeypodcast är VIK-legendaren Marcus Söderkvist. När jag innan avsnittet skulle välja gäst, tänkte jag noga igenom vem som kan klubben utan och innan. Söderkvist blev det självklara valet. Anledningen är att han har gått igenom många prövningar med föreningen och jag ville ha svar på hur han ser på klubbens utveckling och framtid. I avsnittet berättar han dessutom om att han ska göra comeback, varför han motvilligt lämnade VIK och vilka spelare han minns bäst ifrån karriären. Om ni inte har lyssnat på något avsnitt ännu, så rekommenderar jag er att göra det nu. Söderkvist delar med sig av många intressanta tankar och spännande historier.

Programledare: Johan Thalberg
Producent: Johan Thalberg
Ljudproducent/musik: Fredrik Thalberg
Gäst: Marcus Söderkvist

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/248533005″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

9 reaktioner till “VLTs Hockeypodcast #6 ”Jag hade mer att ge””

 1. Låt junisarna vara imorgon dom har egen viktig match i Örebro ,så man inte tar ut juniorer till A laget och så sitter dom på bänken där för så har det gått till hela säsongen

 2. Lyssnade på JT podcast nr.6
  Va fan hör jag , sa Pajasen NJ nej till Söderqvist löneanspråk på ett par tusenlappar till i månaden.
  82 ville ju spela några år till.
  Ren skam och tjänste fel av NJ. Vilket j.ä.v.l.a. Stolpskott NJ är, f#^*##}%$€<~%#n.

 3. Tack för en underbar intervju med Söderkvist. Man blir ledsen och förbannad när man har lyssnat på Slangen och hur han blev behandlad av föreningen som han gav allt för. Många av mina vänner och så även jag har pratat mycket om Slangen och varför inte VIK gav honom ett ordentligt kontrakt, vi alla skulle häldre se att slangen fick ett långtidskontrakt än att Williams, Williams är bra men kan aldrig ersätta Slangen. Varför inte värva tillbaka honom till nästa säsong och erbjud honom ett kontrakt med en rejäl lön, han blev ju bara bättre och bättre med åren, tror han kan bidra med mycket fortfarande. Så Slangen om VIK erbjuder dig ett kontrakt till nästa säsong så ta den chansen, för VIK och Västerås behöver dig.

 4. Tror ALLA supportrar skulle ställt upp och samla in dom tusenlapparna det rörde sig om.
  Kanse även någon sponsor gjort det.ÄR ännu ett bevis på hur dåligt skött klubben är.
  Man kan ju undra varför inte styrelsen reagerade när "Slangen" inte fick nytt kontrakt
  ETT enligt mig tydligt bevis på att dom saknar hockey kunnande .
  Är väl samma sak då med Mårtensson att han med vart erbjuden "kaffepengar" och han saknas i laget det sa ju tillochmed Mitell
  Nä Johan och Pasi in och rota runt i VIK och se vad som hänt och håller på att hända.
  INNAN det är försent och vi får gå och se på derbyn i SURA och Köping

 5. Instämmer med föregående talare. Gör en granskning av Vik Hockey som organisation. Var tar pengarna från ökade sponsoravtal vägen. Går de till löner åt klubbchef, sportchef eller läggs de på hög?
  Det tillsattes nyligen en enskilt ekonomiansvarig. Något som har saknats i klubben innan. Hur såg den ekonomiska fördelningen ut innan kan man undra. Svårt att hitta gamla kulturbärare att lägga klubbmärkets vikt på nu, när ikoner som "Slangen" tvingas lägga skridskorna på hyllan, på grund av några löjliga tusenlappar.

 6. Tack jonan för ännu en underbar podcast . Det dkär i hjärtat att hur slangen ,söderkvist har blivit behandlade av vik och verkar vara NJ i spetsen. Som söderkvist aa att allting går inte hålla inför väggarna dom nu börjar man få höra hur illa skött denna förening är . Jag med flera ber dig söderkvist att kom tillbaks om du får en förfrågan . Jag mår illa av att höra att sådant skit förekommer . Du johan har ju också uppleft en viss attitydförändring från viks sida när fu har börjad med din blogg och podcast,det är sådana som ni som behövs i samhället så stå på er …

 7. Har sagt och säger det igen . Slangen var den som gjorde VIK till VIK . Välkommen tillbaka . Om du vill. Lagets spelare och den som borde vara bäst betald i hela laget . Det är Söderkvist. Stjärnor i all ära. Men det är hjärtat som driver stjärnor . Du är hjärtat för den här klubben.

 8. Det är ledsamt att lyssna till Söderkvists berättelse! Söderkvist och ett flertal juniorer fick vackert ta smällen för seniorföreningens hybris och guickfix strategi för att nå SHL.

  När säsongen är över kommer det med stor sannolikhet fler sanningar som kommer att komma fram.
  Det som göms i snö kommer fram i tö!

 9. Tack för ett jättebra program.
  Söderkvist vilken kille, hoppas nuvarande styrelse tar detta till sig. Gör om och gör rätt, se till att Marcus får ett jobb i Vik…kan nog bidraga med en hel del på på och utanför isen.
  Ser fram emot nästa pod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *