Backlund: "Jag lider med fans och sponsorer"

Nästan varje person som jag stöter på just nu vill diskutera VIK. Och telefonen går varm med samtal från Sveriges alla hörn. Jag hör många kloka tankar och upplever ett stort engagemang. Några jag inte har möjligheten att träffa men som jag ändå gärna vill veta hur de tänker är ex-VIKarna Mikael Backlund, Dennis Rasmussen och Patrik Berglund. Alla med ett stort VIK-hjärta. Idag, i morgon och övermorgon kommer jag att publicera deras syn på det som händer inom klubben just nu. Först ut är Calgary-forwarden Mikael Backlund.

3041278797

Har du följt VIK den här säsongen?
– Självklart, jag har alltid koll på VIK. Det var synd att de inte lyckades fixa en playoff-plats.

Du har förmodligen läst om det tråkiga beskedet angående ekonomin, hur reagerade du?
– Jag blev väldigt besviken och frustrerad, det ska inte behöva hända! Efter allt VIK redan har gått igenom så borde det helt enkelt inte få hända igen.

Förstår du om fans och sponsorer har tappat förtroendet för klubbledningen?
– Jag har förståelse för det och lider med både sponsorer och supportrar. Först ber klubben om mer pengar hela säsongen, och sedan värvar de spelare som de inte har råd med. Det känns som att de kör över alla som har ställt upp, vilket är tragiskt. Att värva sig till SHL är inte lösningen, en stark grupp som jobbat ihop länge tar sig dit.

Med den informationen du har, tycker du att det är rätt att klubbledningen sitter kvar med tanke på hur man misskött ekonomin?
– Jag har inte tillräckligt med information, men av det jag har läst så är inte förtroendet för dem på topp. Om det också stämmer att de har blivit varnade men ändå inte agerat så gör det inte saken bättre. Men som sagt, jag skulle vilja veta all fakta.

Vad tror du är det bästa att göra just nu?
– Ja du… Bra fråga. De måste försöka få ihop pengar och om man lyckas med det så är det dags att rensa i laget. Satsa på juniorverksamheten och kontraktera spelare som verkligen brinner för att dra på sig VIK-tröjan.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

4 reaktioner till “Backlund: "Jag lider med fans och sponsorer"”

  1. Har sprungit i Rocklundahallen sen slutet av 60-talet ,har själv spelat i vik ,börjafe i hockyskola ,farsan hjälpte till ideelt satt som måldommare som det hette på den tiden ,satt i en liten bur bakom målet och tryckte rött eller grönt ,jag själv sprang och sammlade puckar och tradiga hockeyklubbor dom msn tog hem och limmade och spikade ihop . På en coach corner möte så bad jag fägerblad om att jag vill ha Jan Urbas matchtrjöa sa till Fägerblad att jag har bidragit med så mycket pengar under alla år och att jag har inga mera pengar atg skänka till klubben ,Fägerblad svar ,urbas tröja ska ut på auktion .Lycka till vik

  2. VIK är dåligt skött ur ett ekonomiskt perspektiv samtidigt har det sportsliga misslyckats, det brukar hänga ihop. Som adjungerande i styrelsen sitter Niklas Lidström. Vad har hans roll varit senaste åren ? Att sitta med och inte våga uttala sig i något sammanhang eller positionera sig i någon fråga utvecklar varken företag eller idrottsföreningar. Niklas verkar vara mer rädd om sitt eget "varumärke" än att stå upp för VIK även offentligt. Mitt råd till dig Johan, ring upp Niklas och föreslå en lunch, skulle vara intressant att få del av hans syn på den uppkomna situationen, Tyvärr tror jag du kommer att misslyckas.

  3. Vill bara upplysa om att Fägerblads lön är ännu högre an de siffror som figurerar i media… jag är tämligen säker på att det rör sig om 92.000kr/mån, vilket är helt barockt för den typen av uppdrag. Runt 50.000 kan nog vara rimligt, givet att det finns pengar, annars får man hitta folk som ställer upp för lägre summor. Finns det inga pengar så måste man anpassa kostnadskostymen, så enkelt är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *