Rasmussen: "Börja om!"

3333115797

Dennis Rasmussen har lite överraskande tillhört Chicagos NHL-lag större delen av säsongen. Med andra ord måste hans tid fram tills nu betecknas som en succé. Trots framgångarna så har han knappast glömt bort VIK, en klubb han följer noga under säsongen. Så här säger han om den tråkiga situationen som har uppstått.

Har du följt VIK den här säsongen?
– Jag har följt VIK väldigt noga under säsongen och till och med lyckats streama några matcher när jag haft ledigt. Annars har jag mest följt laget genom twitter och kompisar hemifrån. Jag känner även Stefan Gråhns väldigt bra och vi har pratat en del med varandra under säsongen.

Du har förmodligen läst om det tråkiga beskedet angående ekonomin, hur reagerade du?
– Jag vaknade upp till nyheten och blev såklart väldigt ledsen. Det är otroligt tråkigt att det ska behöva gå så här långt. Det är flertalet som har jobbat hårt för klubben i många många år. Folk som har kämpat och byggt upp klubben till vad den är idag. Det är för många som har ställt upp för att det här ska behöva hända.

Förstår du om fans och sponsorer har tappat förtroendet för klubbledningen?
– Klart jag har förståelse för det, man förstår ju frustrationen. Samtidigt hoppas jag ändå att både sponsorer och fans sluter sig samman, Västerås är en stad som behöver ett bra ishockeylag.

Med den informationen du har, tycker du att det är rätt att klubbledningen sitter kvar med tanke på hur man misskött ekonomin?
– Det känns inte som att jag kan uttala mig om det egentligen. Jag har för dålig koll på hur allt fungerar och tror att det finns många andra som vet hur en klubb ska skötas.

Vad tror du är det bästa att göra just nu?
– Det bästa just nu är först och främst att ta tag i ekonomin, sedan ta fram en kort- och långsiktig plan för framtiden. Klubben måste jobba väldigt ödmjukt mot fans och sponsorer i fortsättningen. De måste värna om dem som gör det möjligt att ha ett elitlag i Västerås. Det finns väldigt mycket att göra och jag tror att klubben behöver eldsjälar som hjälper till att vända det här.

– Sportsligt är det väl ganska självklart att fler juniorer ska få mer speltid. Det finns otroligt många bra juniorer i VIK och även andra unga spelare som varit i klubben tidigare. De skulle göra allt för att hjälpa VIK framåt så ta hem dem spelarna och börja om! Sponsorer, fans och publik vill se spelare från Västerås. Jag tror att det kommer att skapa en ”vi-känsla” som kan vända det här, både sportsligt och ekonomiskt.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

6 reaktioner till “Rasmussen: "Börja om!"”

 1. Bra jobbat Johan
  Intervjuerna med VIK-proffsen Patrik Berglund,Mikael Backlund och Dennis Rasmussen är rätt i tid. Om man kompletterar dem med Nicklas Lidström så kanske dessa 4 dollarmiljonärer skulle vara intresserade att vara med och rädda sin gamla förening som tacksamhet för det dem fått uppleva. Givetvis måste ansvariga först ställa upp och lämna en förklaring till varför man inte tidigare kunnat se att det var tomt på kistbotten.

  1. Bra och relevanta intervjuer Johan!
   Bason – tycker det är helt fel att kräva att dessa ska skänka pengar ur sina egna fickor till föreningen. Vill de göra det så är det själklart en fjäder i hatten, men att säga att de av "tacksamhet" till klubben borde skänka sina pengar vore lika rimligt som att du skänker pengar till din före detta arbetsgivare om de skulle hamna i likvida problem.

 2. Att lösa i VLT och höra vissa ur styrelsen söga att dom har mötts av så mycket värme dom hära dagarna , vist det kan stämma ,jag med flera lider ,jag kastar inget skit på styrelsen ,men jag FÖRVÄNTAR mig en förklaring . Kom inte och påstå att det finns någon sponsor som är villig att satsa några meea pengar i något som om ett par veckor kanske är i konkurs. Jag vet att det finns ett företag som har dragit i handbromsen. Att våga ställa sig upp och säga sanningen är också ett sätt att visa värme riktig värme. Vist kan folk tycka att personer som Rasmussen , Backlund ,Berglund ,Lidsrröm skulle kunna ställa upp ,vist dom har pengar som dom har kämpat och fått ofra mycket för att uppnå ,varför bidra med pengar tilk folk son gar med all tydlighet har visat att dom inte är kompetenta att förvalta dom på ett sunt sätt….

  1. Både Berglund o Lidström har väl skänkt pengar till klubben tidigare. Ingenting man kan räkna med att dom gör med jämna mellanrum pga misskött förening. Fast det vore ju fantastiskt. Skulle tro att om Vik fixar detta så har dessa herrar säkerligen bidragit till det utan att det kommer ut till almänheten. Känner på mig att det inte är ngt som dom vill kommer ut.

 3. Pelle. Du gillar varken VIK eller Hockey. Sluta hitta massa saker som inte har med vad Dennis Rasmussen säger. Läs texten först. Innan du kastar Skit på VIK.

  Vad är det för bra att börja om . De är några personer som gjort något dumt .inte hela Staden.

  Det är bättra att behålla platsen och satsa på juniorer .det är så det kommer att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *