Hjälp från oväntat håll!

Jag har tidigare skrivit det, men det tåls att göra igen – vilket sjuhelvetes VIK-engagemang jag möter dagligen. Västerås är en hockeystad och jag är säker på att föreningen överlever. Det finns helt enkelt för många som bryr sig och vill klubben väl, trots att det är mycket frustration som kommer fram just nu. Jag tänkte försöka sammanställa de insatser som genererar direkta pengar till föreningen, när klubben själva inte kan genomföra detta i väntan på rekonstruktion.

VIK Support har startat ”Rädda VIK” som ligger till grund för hela räddningsaktionen. En viktig faktor är att pengarna som samlas in kommer användas OM klubben överlever, i annat fall betalas de tillbaka. I dagsläget ligger insamlingen på någonstans runt 260.000 kronor. Mer informationen om hur ni bidrar till insamlingen ser ni på bilden nedanför.

59012796-qMUP6     Foto: viksupport.com

VIK Support har även startat flera auktioner med spelartröjor, upplevelser och annat prisvärt på tradera.com. Jag tipsar er alla att gå in och kolla igenom auktionerna då ni kommer inse hur mycket engagemang det finns kring klubben. För att komma dit klickar ni här.

Tillberga Bandy visar på engagemang, hjärta och kreativitet när de i sin kommande match skänker allt överskott av publikintäkterna till VIK. Jag har till och med läst att Tillberga Bandy ska värma upp i VIK-tröjor den här eftermiddagen, en häftig aktion som visar på solidaritet när ett av stadens lag har hamnat i en tuff situation. Om ni vill besöka tillställningen, och samtidigt bidra till VIK, så spelas matchen nu på lördag, 12 mars klockan 16:00. Läs mer här.

Hjälpen kommer från alla möjliga oväntade håll och Pizzeria Maistro på Gryta skänker hela sin dagskassa, tisdagen 15 mars, till VIK. Räkna med långa köer och fullsatt, ”Pizzalördag” goes ”pizzatisdag” i Västerås. Läs mer här.

Finns det fler insamlingar? Tipsa gärna i kommentatorsfältet! 

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

4 reaktioner till “Hjälp från oväntat håll!”

  1. Fantastiskt stöd för VIK hockey finns i stan/länet,det är hur tydligt som helst. VIK får göra en MORA som var illa ute med en ekonomi som krävde 3 miljoner omg för att klara säsongen,imorgon spelar man avgörande match mot Leksand för att gå vidare mot Tingsryd/AIK. Jag lyfter på hatten för denna bedrift.Det får VIK ha som mål nästa säsong, med små medel en skicklig tränare/ plus lite tur och jävlaranamma kan man komma långt,se på MORA.

  2. Tycker det är fullkomligt bisarrt att en en klubb som VIK hamnar i en sån här situation. Ingen som helst kontroll eller budgetstyrning, ingen koll överhuvudtaget. Och så räddas man upp av frivilliga bidragsgivare och räddningsaktioner. Hallå? Var är det egna ansvaret? Vad har styrelsen gjort? Sovit? Man blir mörkrädd. Tvångsnedflytta utan att passera gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *