Glädjeämne!

3205858474

Det har varit mycket snack om spelaruttagningarna till kommande World Cup, som spelas i Toronto mellan den 17 september och 1 oktober senare i år. Men det ser tyvärr inte ut som att Patrik Berglund, Mikael Backlund eller Dennis Rasmussen tar plats i den truppen. Tuffare blir det också när Pär Mårts inte leder laget i turneringen, eftersom det känns som han har ett extra gott öga till alla tre.

Men i skuggan av World Cup spelas även VM i Ryssland mellan den 6-22 maj, och då tror jag att Berglund, Backlund och Rasmussen är högaktuella för spel i Tre Kronor. Det återstår att se vilka lag som går långt i NHL-slutspelet och det avgör om spelarna blir tillgängliga. Just nu ser det ut som att St Louis och Chicago spelar slutspel, medan Backlunds Calgary missar. För Rasmussens del kan det bli tufft att ta plats när Chicagos skadade spelare är tillbaka, men jag tror han behöver vara tillgänglig även om han inte byter om till matcherna. I den svenska VM-truppen kan också flera ex-VIKare ta plats, till exempel Carl Gunnarsson och William Karlsson. Lägg därtill att Pär Mårts, Johan Tornberg och Peter Popovic utgör en del av ledarteamet, så förstår hur mycket VIK det kan finnas i Tre Kronor under VM. Ett stort glädjeämne när de negativa nyheterna har duggat tätt ett tag!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

3 reaktioner till “Glädjeämne!”

  1. Hej Pelle!
   Jag tycker det för tillfället inte finns plats för dem. Men säsongen är inte slut än… 😉

   1. Hej Johan !
    Läste på vlt.se igår om Fredrik Nilsson uttalande ,ang tjänsten som sportchef för vik . Tycker det är mycket intressant det han skriver . Idag är det ju mera vanlig att tränare och sportchefer får sparken och går från klubb till klubb utav olika anledningar . Jag tycker att blir det bara bra för Vik i slutändan så är det bra . Vad är din åsikt om Fredrik Nilsson inlägg ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *