Det här känns spännande!

1186579497Camilla Törngren, Patrik Zetterberg & Andreas Appelgren.

En av dagarna som jag har väntat på är äntligen här: VIKs nya sportsliga ledning presenterades under en presskonferens idag. Nu finns det någon som jobbar med framtiden. Och snart kan vi förhoppningsvis lämna allt ekonomiskt strul bakom oss, för i ärlighetens namn är jag trött på att skriva om klubbens ekonomiska kris.

Namnen som presenterades idag var Andreas Appelgren (sportchef) och Patrik Zetterberg (assisterande sportchef). Inte helt oväntat med tanke på att bägge namnen har cirkulerat flitigt i media. Ordföranden Camilla Törngren presenterade den nya duon och var tydlig: Sportchefen kommer ha en annan roll från och med nu, han kommer få ta ett helhetsgrepp som sträcker sig enda från elitverksamheten ner till ungdomslagen. Något som till stor del handlar om att skapa en helhet i föreningen. På fråga nämndes också att Appelgrens kontrakt är skrivet på 2+1 år medan Zetterberg har en tills vidare anställning inom föreningen.

Jag tycker att den nya sportsliga ledningen känns spännande på förhand. Appelgren upplevs som den typiske entreprenören som är lugn, har kontroll och tar kloka beslut. Zetterberg är mer energisk och har koll på juniorerna och det som har hänt i föreningen. Här finns också det viktigaste av allt: hjärta och passion för ishockeyn och VIK. Hittar de rätt kemi kan det här bli riktigt bra, sett till vart föreningen befinner sig idag. Min enda farhåga är att två sportchefer blir en dyr lösning och jag frågade om detta på presskonferensen. Törngren svarade aningen luddigt men avslutade med att det här ryms inom den budget som man har. Efteråt kunde Appelgren tillägga att det är flera kanslitjänster som försvinner och att vissa uppgifter kan läggas på honom och ”Zäta”. I slutändan kommer det bli en billigare lösning. Då låter det som ett klokt beslut enligt mig.

Appelgren var också tydlig med att han inte kommer ha en delad roll som huvudtränare, istället kommer en sådan rekryteras. Bra! ”Äpplet” kommer ha massor att göra och med tanke på att hans nya roll är så bred skulle det inte gå att göra ett bra jobb på alla ställen. Han var däremot tydlig med att den nya huvudtränaren ska vara duktig på att utveckla spelare, för att matcha den fas som VIK går in i. Den nya huvudtränaren ska också ha möjligheten att påverka valet av assisterande tränare.

I intervjuerna efteråt snappade jag upp några saker. Bland annat sa Appelgren att det inom kort kommer presenteras en ny ledare eller spelare. Återstår att se vem det blir, men jag har på känn att det skulle kunna vara Mikael Frycklund. Den nya sportchefen var också tydlig i alla sina svar, han vill knyta ihop alla i och kring föreningen. Han uttryckte att han vill involvera ”VIK-vännerna” så att föreningen blir starkare. Fansen ska också känna en större delaktighet. Detta var enligt honom en förutsättning för att föreningen ska bli starka och gå framåt. Patrik Zetterberg avslutade i sin tur på inslagen väg, med en hälsning till Västerås-publiken: ”Slut upp, nu får vi gå samman och visa att vi ska ha ett elitlag!”.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

7 reaktioner till “Det här känns spännande!”

 1. En helt klar intressant combo detta. Bra Johan att du fick skriva om något annat än ekonomiska minus och allt annat strul.
  Då ska det in en ny huvudtränare men då undrar man hur blir det med dom andra som varit med i båset har dom kontrakt vidare eller är dom uppsagda? Den nya tränaren har kanske egna ideèr hur han vill forma sitt team. Den ny tränaren ska kunna påverka val av assisterande tränare då tänker jag om dom gamla sitter med kontrakt som ska lösas då kommer det att kosta mer pengar om dom nu inte säger tack och hej.
  Nu ska det bara in en stark ordförare och klubbchef eller kanske en som kan ta båda sakerna samt en person med ekonomisk kontroll som vet till starta med att har man inga pengar kan man inte köpa…………. Sen måste det komma en spelare som kan vara ledare på isen men Appelgren har nog några namn på blocket.Nu är det bara att vara positiv och detta ska bli spännande att följa med på.

 2. Så med andra ord kommer Zäta ta över Roland Erikssons ansvar? Betyder detta att Z är anställd av Elit eller Ungdom?

  1. Vart har du läst det? Har inte någonstans sett att han ska ta över Roland Erikssons ansvar rakt av.

 3. HMMMM
  Man har funderat och funderat på vad som ska hända!!!!!
  Bara massa tråkigheter en längre tid med ishockeyn.

  Men ÄNTLIGEN positiva vibbar som säger att man kan gå och titta på härlig hockey igen!!!!!!!
  Sett alla intervjuer.
  Och tror detta kan bli RIKTIGT BRA!!!!!!!!!!!!

  TRE NYCKLAR:
  TILLSAMMANS SKAPAR VI GEMENSKAP OCH TILLHÖRIGHET!!!!
  ÄRLIGHET SKAPAR TRYGGHET OCH GLÄDJE!!!!
  TRYGGHET OCH ÄRLIGHET SKAPAR ARBETSMORAL!!!!!!!

  NU KÖR VI ALLA TILLSAMMANS!!!!

  MVH Marco

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *