Nya målvaktsnamn

En position som har diskuterats mycket är målvakten i VIK. Efter att Jonas Fransson nu med största sannolikhet inte kommer bli kvar i klubben, söker man nu en ny målvakt. Med tanke på att VIK länge haft ett gediget försvarsspel (med undantag för delar av förra säsongen), och i dagsläget saknar en ”förstemålvakt”, skulle det inte förvåna mig ifall det finns intresse från flera agenter/målvakter. Här är också en position som kommer få kosta i spelarbudgeten, även om jag har svårt att se Franssons cirka 70.000 i månaden. Tre målvakter som jag har hört VIK har fått erbjudanden om eller på annat sätt är aktuella för klubben är:

Linus Fernström, senast i Karlskrona
Fernström har inte riktigt övertygat i SHL även om han har stått ganska många matcher de senaste åren. Blev först utkonkurrerad i Frölunda och sedan i Karlskrona förra säsongen. Men något SHL-lag borde ändå vara intresserad av målvakten, som vid 28 år går mot en tid då de flesta målvakter når sin ”peak”. Frågan är om han själv vill få en uttalad roll som andremålvakt i SHL, eller ha bättre förutsättningar att vara den givna ettan i Hockeyallsvenskan? Fördelarna med Fernström är att det är en stor, teknisk skolad målvakt. 

Joel Gistedt, senast i Karlskoga
Gistedt har inte riktigt lyckats fullt ut i Karlskoga och enligt flera personer söker hans agent ”en ny utmaning” till målvakten. Och det sägs att VIK är en klubb som är intressant. Gistedt är precis som Fernström född -87 och har haft en ganska krokig karriär. Är förmodligen ett billigt alternativ, men om jag själv fick välja mellan dessa två så ser jag en större potential i Fernström. 

Erik Ersberg, senast i HV71
Både Ersberg och VIK har flörtat med varandra och värvningen känns som att den ligger i linje med ”Ta hem VIK till Västerås”. Däremot går det inte att undvika att se Ersbergs skadehistorik som säkert är anledningen till den dalande karriären. Jag tycker att målvakten känns spännande på alla sätt, men är oroad över att skadebilden gjort att han redan passerat sitt bäst före datum. Får han vara hel och träna ordentligt, tror jag däremot att han kan bli ett klipp – både på plan och ut mot fans/sponsorer.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

5 reaktioner till “Nya målvaktsnamn”

  1. Finns flera alternativ: Honken Holmqvist, som räddade kvar Karlskrona, visserligen 37 år, men nästan lika bra som tidigare i karriären. Inga direkta skadebekymmer…

    Jocke Eriksson kanske kostar för mycket, han har spelat i KHL och ingen dess bl a Skellefteå. Skolad i Brynäs vilket borgar för en stabil målvakt som skulle skapa stabilitet i försvaret. Kostar visserligen massor av pengar, men det kan man spara in på utespelarna genom att satsa på många unga spelare under utveckling…

  2. Sätt in en sumobrottare på 450 kilo i kassen! Finns inte så många hål att träffa då,haha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *