VIKs nya "klubbchef"?

En tanke som har gnagt mig är att VIKs organisation i framtiden fortsätter att bestå av samma personer, men nu med andra titlar. Exempelvis en sådan övergång som Andreas Appelgren har gjort från huvudtränare till sportchef, vilket jag i och för sig i hans fall ställer mig positiv till. Men jag har lekt med tanken att majoriteten av styrelsen blir kvar, klubbchef och marknadssidan blir oförändrat, sportgrupp och tränare blir till stora delar likt förra säsongen. Trots ett stort misslyckande på alla plan kan det vara i princip samma personer som ska utveckla det ”nya” VIK. För mig var det en trolig utgång för någon månad sedan, men nu tycker jag mig höra annat.

Bland annat hörs valberedningen mer och har nu gått ut med information om vilken kompetens man eftersöker till en ny styrelse. Appelgren har sagt att han inte kommer träna laget och att den nya huvudtränaren kommer få påverka valet av andretränare. Klubbchefen Johan Fägerblad har sökt nytt jobb på Västerås flygplats, vilket borde indikera att hans/klubbens planer är att inte behålla honom. Jag tror rekryteringen av två sportchefer också kan få sitt svar här. Appelgren kan mycket väl inta en roll som högsta hönset inom föreningen, likt den Fägerblad har haft men säkert med en annan benämning. Därför har klubben säkrat Patrik Zetterberg som kommer bli en mer renodlad sportchef. Om det sker kommer klubben också billigare undan, eftersom Fägerblad sitter på en betydligt högre lön än Appelgren. Det skulle kunna vara en del av sparpaketet. Men ingenting av det här har det pratats om ännu, det är rena spekulationer från min sida.

När spåkulan ändå är framme så tycker jag Appelgrens uttalande om Pär Hellenberg är intressant. Han är öppen med att ha vill ta tillbaka ”Hellas”, men påpekar samtidigt att ex-VIKaren har kontrakt med Vita Hästen. Jag tycker ändå uttalandet är av den karaktären att det skulle kunna ske tidigare. Normalfallet är annars att Appelgren hade sagt att Hellenberg har kontrakt med Vita Hästen och att jag får återkomma med frågan efter nästa säsong. Om alla bitar faller på plats kanske ”Hellas” får en roll inom VIK redan kommande säsong.

Håll utkik på hockeybloggen närmaste dygnen, förhoppningsvis kan jag släppa en rolig nyhet för er med hockeyabstinens!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “VIKs nya "klubbchef"?”

  1. Hej !
    Håller med dig johan , efter haveriet som har varit så är det mycket märkligt att valberedningen forsätter köra med i stort sett samma besättning ,tycker att dom sittande har tydligt misslyckas. Dom hsr ju visat att dom inte är kompetenta att få fortsätta sitt uppdrag .. vilka signaler sänder klubben ut till allmänheten ? Det är flera än Fägerblad som borde ta sitt ansvar att lämna föreningen ,men nu har man låtit sina egna egon styra… När ska vik lägga korten på bordet och offentligt säga/visa när och hur det hära kunde ske …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *