Är tränaren ett framtidsnamn i VIK?

Jag ska snart röra mig in till downtown Chicago för att göra lite ärenden, innan jag äntrar United Center för att bevittna Chicago-St Louis. Trots att jag är mitt i det brinnande NHL-slutspelet så följer jag händelserna i Västerås. Det ryktas om spelare men jag hör väldigt lite om tränare. Kanske för att det inte har funnits någon som är högaktuell för jobbet, jag fick i alla fall den känslan när jag pratade med Andreas Appelgren i podcasten senast. Även om det finns tränare som säkert har kontaktats.

Ett namn som jag hör dyker upp här och där är Tingsryds huvudtränare Magnus Sundquist. Han verkar visserligen ha kontrakt med TAIF även kommande säsong, och är kanske inte aktuell just nu. Men han är tydligen från Fagersta och det skulle innebära att man tar hem en person till länet. Men som jag har varit inne på tidigare så handlar det om så mycket mer än så. Och jag har för dålig koll på personen för att uttala mig om den värvningen vore bra eller inte. Appelgren har varit tydlig med att han söker en person som kan utveckla individer, inte en lycksökare.

Tomas Mitells uttåg ur föreningen förvånade mig inte. Han har varit assisterande tränare i två säsonger och varit med om mycket, därför tror jag också hjulspåren blivit ganska djupa. I klarspråk tror jag spelarna behöver något nytt att tro på, speciellt i ett läge där föreningen ska börja om på nytt. Mora blir en bra arbetsplats för Mitell och det känns som att händelsen har gett tre vinnare – VIK-Mora-Mitell.

Angående en assisterande tränare så vill Appelgren, naturligtvis, låta den nya huvudtränaren vara med och välja sin parhäst. Själv har han uttryckt sitt goda öga till Pär Hellenberg, som sitter på ett kontrakt med Vita Hästen. En som också skulle kunna bli aktuell för det jobbet är J20-lagets tränare Thomas Paananen, som jag vet har gjort gott intryck på den assisterande sportchefen Patrik Zetterberg. Paananen ska dessutom vara eftertraktad av andra klubbar. Det kommer med andra ord finnas interna alternativ och säkerligen möjligheter att ta in någon utifrån, för VIKs nya huvudtränare.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Är tränaren ett framtidsnamn i VIK?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *