Nyheten skänker ett lugn

Det har spekulerats ett tag men idag blev det klart – Christer Olsson och Tony Zabel ansluter till VIK. Kontrakten är skrivna på två år. Det känns som en rimlig kontraktslängd och det finns säkerligen en öppning för förlängning om det slår väl ut. Mest positivt är att det blev mer än ett år, då jag tycker tränarna ska få chansen att jobba mer långsiktigt enligt den nya modellen.

Så hur påverkar det här klubben? Kortsiktigt och sportsligt skulle jag vilja säga att det skänker ett lugn i föreningen, nu vet både befintlig spelartrupp och spelare på ingång vilka som är tränare nästa säsong. Alla spekulationer och frågor kring det tar slut. Arbetet med att forma gruppen och lära känna varandra kan nu istället påbörjas, framförallt tror jag det är viktigt för tränarna som inte är bekanta med alla. Sportcheferna Andreas Appelgren och Patrik Zetterberg får i sin tur två till att bolla sina tankar med.

Sportchefen Andreas Appelgren påpekade i VLTs hockeypodcast #7, att han ville ha in två tränare som la ner extremt mycket jobb på att utveckla individen och laget. Nästan så att arbetsbördan egentligen skulle ligga på tre personer. Ett drömscenario för sportchefen var att rekrytera tre tränare, men där han den här säsongen insåg att ekonomin inte räckte till. Räkna därför med att Olsson och Zabel gillar att utveckla spelare, är seriösa och arbetsvilliga. Annars har Appelgren misslyckats matcha dem med sin filosofi.

Utan att veta alltför mycket om tränarna så känns det här på förhand spännande. Jag har pratat med spelare som spelat under bägge tränarna, och som nästan enbart hade positivt att säga. Jag ska försöka återkomma med en intervju med någon av dessa så fort som möjligt.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Nyheten skänker ett lugn”

  1. Två tränare som inte övertygat i andra klubbar. Olsson fick väl sparken från något brödgäng som spelade i den österrikiska ligan som håller svensk division 1-standard. Zabel fick gå från Dif för att han inte räckte till. Minst sagt tredje eller fjärdesorteringen när det gäller tränarnamn. Trodde VIK hade högre ambitioner än så här och att vara med och slåss om en kvalplats till SHL. Det är det lägsta kravet man kan ställa. Ingen i denna duo känns mogna att klara den uppgiften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *