VIK måste förtjäna sina fans

Okej, vi vet alla vilken tuff tid VIK har gått igenom, men som i så många andra situationer så finns det en ljusare tid där bakom. Om man orkar ta sig igenom. Klubben är på väg igenom men har ett enormt arbete kvar. Därför tror jag, som jag har skrivit tidigare, att det väntar en spännande tid.

En känsla jag har är att VIK tidigare inte riktigt lyckats förena sig med alla inblandade såsom fans, sponsorer och övrigt folk runtomkring hockeyn. Klubben har haft svårt att bygga fans och har istället en hel del anhängare. Där finns en viktig skillnad. Fans förtjänar du som klubb, de kan du aldrig be om eller tvinga till dig. Fans är på riktigt intresserade och vill stötta klubben oavsett, därför är de ovärdeliga. Det gör att jag alltid blir lika förvånad när klubbar nästan kräver att ”nu måste hela staden sluta upp”. Det är en uppmaning men ger egentligen ingen långsiktig verkan. Istället måste klubben vara noga med att bygga upp ett engagemang och dialog som generar i att folk vill hålla sig nära och hjälpa till. Då kommer hjälpen av sig själv. Jag lovar.

VIK har de senaste åren varit lite ”bortskämda” med att vara stadens mest populära lag, men behöver nu hitta en ödmjuk framtoning och involvera fler människor. Framförallt för att bygga fans. Tillsammans kan det här bli en framgångssaga. Något jag vet att nye sportchefen Andreas Appelgren har pratat väldigt mycket om. Därför tror jag också att klubben är på rätt väg. Men glöm inte – klubben måste jobba stenhårt för att förtjäna sina fans!

Publicerat av

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *