Lätt att glömma bort ljusglimtarna

3500657832

Med tanke på hur säsongen slutade, med störst fokus på den dåliga ekonomin och ett missat playoff, är det lätt att glömma bort att det fanns ljusglimtar. Men jag minns en sådan. Backen Alexander Nilsson-Lindelöf tog ett kliv framåt under Andreas Appelgrens ledning, och nu ska det bli spännande att följa hans fortsatta resa. Innan Appelgrens ankomst ansågs han vara för svag i det defensiva spelet, men när han fick utrymme för sitt offensiva spel så vägde det upp många av bristerna. Nu tror jag ändå att Nilsson-Lindelöf behöver förbättra sin defensiv för att ta ett kliv till, men får han utrymme att fortsatt spela kreativt tror jag han blir en positiv överraskning nästa säsong. Just nu ser det till och med ut som om han är en av lagets powerplay-backar och därmed borde istiden också öka rejält.

Ni som som följde VIK på slutet kanske minns när laget förlorade mot Asplöven (2-5). En svidande förlust som visade sig svida ännu mer efter sista matchen. Ett av få glädjeämnen den matchen var just Nilsson-Lindelöf. Han fick mycket istid och satte läckert ett av målen. Efteråt kommenterade Appelgren:
”– Han gjorde en jättebra insats och ser bra ut på varje träning. Han har tagit ett stort kliv den här säsongen och är verkligen på väg uppåt, säger Appelgren.
– Det här är en back som klubben ska vara väldigt rädd om och som har en given plats i lagbygget inför nästa säsong. Han har en ljus framtid.”

En ljus framtid, precis så känner jag också. Eftersom förlusten, en misslyckad säsong och ekonomiska problem fick störst fokus, har backen hamnat lite i skymundan. Därför går han fortfarande under radarn. Mina förväntningar är ändå att Nilsson-Lindelöf, med nuvarande backuppsättning, ska vara en av lagets två bästa offensiva backar när säsongen startar.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *