Blogginlägget blev vinklat fel

Känns som att det är läge att skriva en rad eller två, efter mitt blogginlägg där jag kommenterade valberedningens förslag på ny styrelse. Inlägget i sig är skrivet i positiv bemärkelse där jag under stora delar ger beröm för en kompetent uppsättning. Men jag nämner också ett frågetecken som dyker upp hos mig – Mattias Jonsson sätt att bli befordrad som ordförande. Efteråt skriver en av VLTs sportjournalister en hårt vinklad artikel där han plockar ut de mest kritiska delarna ur mitt blogginlägg. Det ser till och med ut som om han har ringt upp mig och gjort en intervju, vilket han inte har. Det enda han har gjort är att han har valt ut och kopierat några av raderna från mitt blogginlägg. När jag får syn på artikeln (vilket jag är ovetandes om att han skriver) smsar jag journalisten och ber honom att i alla fall länka till hela blogginlägget vilket han senare gör.

Men dagen efter kommer hans artikel, med valda kritiska delar från blogginlägget, ut i pappersbilagan. Där finns ingen möjlighet att klicka sig vidare in på bloggen för att läsa inlägget i sin helhet. Igår blev därför droppen när jag mötte ännu en person som sa ”Jag läste i tidningen om dina hårda ord om den tilltänkta VIK-ordföranden, jag tycker du fokuserar på en sak istället för att se hela förslaget på styrelse”. Men det var ju precis det jag gjorde – i mitt blogginlägg. Att då hela tiden behöva förklara helheten har tagit energi och därför skriver jag några rader om det.

I den kritiska delen av mitt blogginlägg var jag tydlig med att jag inte kan bedöma Jonsson som ordförande eftersom jag inte känner honom. Min kritik riktar sig till sättet det sker på, att han som vice ordförande, i en tid då både sporten och ekonomin raserade, belönas med en ordförandepost. Den åsikten kommer från mig och bottnar nog i hur jag är som person. Jag skriver dock att jag vill att han ska sitta kvar i styrelsen, men hellre som ledamot, för att dela med sig av erfarenheter från föregående styrelse.

Nu i efterhand har jag träffat flera personer som säger att Jonsson kommer bli bra för VIK. Han sägs vara kompetent, driftig och ha en positiv framtoning. Jag är den första att jubla eftersom styrelsen behöver alla tre delarna. Helst från någon som leder arbetet. Det finns alltså ingen prestige i att jag vill se Jonsson misslyckas, tvärtom har jag som grundvärdering att alltid tro på människor tills de har bevisat motsatsen. Återigen, min kritik har aldrig riktat sig mot Jonssons kompetens som ny ordförande, det är tillvägagångssättet jag ställer mig frågande till. Och det står jag fortfarande fast vid.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *