Tålamod!

Midsommar har passerat och Island har precis skrällt sig vidare mot England. Under tiden har mitt skrivande gått på lågvarv och jag tänkte inom kort ta en helhjärtad semester.

VIK Hockey då?
Spännande, intressant och med ny energi. Men jag vill skicka med ett viktigt budskap till Västerås och fans runtom i världen. En karamell att suga på under semestern. Ska ni kunna njuta av kommande säsong, krävs det att ni bär med er tålamod med den nya styrelsen och sportsliga ledningen, men framförallt med laget.

Alexander Nilsson-Lindelöf kommer inte vara en färdig powerplay-back, men han kan bli.
Lukas Zetterberg kommer inte orka axla Jeremy Williams roll som målskytt, men här finns ett skott som kan ta han dit.
Mikael Frycklund är ännu inte en härförare, men visst har vi sett tendenser om än under en kort period.

Jag tror ni förstår vart jag vill komma. Jag är nämligen orolig över VIKs tidigare sportsliga satsningar mot SHL kommer göra att tålamodet tryter när spelarna inte riktigt är redo. Men det kommer handla om hur vi ser på saker och ting. Den här säsongen kommer inte VIK måla upp sig själva som en utmanare mot SHL eller värva för att gå upp. Just nu ser truppen ganska medioker ut och så kommer den säkert förbli. Det är också där ni inför nästa säsong ska hitta tjusningen med laget. Skrällen, överraskningen eller det nya unga hungriga VIK… ja, kalla det vad ni vill men säsongen kan bli spännande utan att prata om SHL. Det tydligaste exemplet på det är väl Islands insats i Fotbolls-EM. De kommer inte vinna mästerskapet (med risk för att ta på sig dumstruten), men har blivit älskade ändå. De har lyckats med mycket men jag ser ingen hokus pokus i framgångsreceptet. Det jag ser är:

Ett lag som har fått ihop gruppen. 
En grupp som accepterar sin roller och spelar efter sin förmåga. 
Ett tillåtande klimat. 
En offervilja utöver det vanliga.

Med andra ord ingen omöjlighet och kan VIK nå dit blir den här säsongen extra rolig, även om man inte tar sig till SHL. Om man inte skulle lyckas med den bedriften så är jag tämligen säker på att laget blir bättre säsongen efter. Och höjer sig en nivå till, säsongen efter det. Tålamod!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *