Trolig laguppställning – men det känns skrivet i sten

Säsongens första match spelas imorgon (onsdag) borta mot Karlskoga. Känn på den hetluften!

Enligt VLTs reporter Kevin Johansson som var på träningen, så är VIKs troliga laguppställning:

Lindelöf – Jonsson
Jansson – Larsson
Lindgren – Alenbring
Nilsson (J20-back)

Trolig tanke hos tränarna: Lindelöf, Jansson och Lindgren ska ha mycket puck och vara den offensiva kraften. Alenbring, Larsson och Jonsson ska fokusera på defensiven och täcka upp för de andra. Känns som en intressant uppställning till att börja med, trots att backsidan på förhand känns lite för tunn.

Berkerud-Johansson-Persson
Berg-Frycklund-Zetterberg
Gråhns-Lihagen-Svedlund
Andersson-Davidsson-Lidström

Trolig tanke hos tränarna: Förstakedjan med Johansson och Persson känns skrivet i sten från början, och i framtiden tror jag att den tredje länken heter Fish. Men eftersom Fish saknas (rehab efter en gammal skada) får nu Berkerud en häftig chans att spela ihop med två toppspelare i Hockeyallsvenskan.

På förhand tror jag faktiskt att Gråhns, Lihagen och Svedlund kan bli bra. Där finns smartness, hårt arbete och fart. Kanske saknas det en naturlig målskytt, men Gråhns får väl gräva in puckarna. Dessutom har jag en känsla av att personerna trivs riktigt bra med varandra, vilket är viktigare än vad många tror.

Davidsson, som spelar mellan Andersson och Lidström, kommer i den kedjan behöva spela smart – något jag tror han klarar galant då de är en av hans styrkor. Däremot är jag rädd att den kedjan inte riktigt räcker till i varken ”skills” eller som en renodlad hårt jobbande enhet. Det saknas helt enkelt en dimension, men jag hoppas att spelarna tar chansen och att utvecklingen går spikrakt uppåt.

I övrigt tror jag inte vi kan förvänta oss för mycket av onsdagens träningsmatch, men visst borde det blossa upp lite extra när känslor när motståndet heter Karlskoga.

*** UPPDATERAD ***

Målvakten Henrik Lundberg startar matchen mot Karlskoga, uppger huvudtränaren Christer Ohlsson till vik.se.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *