Han var bäst i VIK

Några tankar efter VIKs första träningsmatch, som förlorades med 3-6 mot Karlskoga.

– Jag förutspådde ett hafsigt spel och en del känslor. Det blev lite bättre spel än vad jag trodde men känslorna fanns där.

– En annan tanke innan matchen var att VIKs backsida känns tunn. Det visade sig också. Exempelvis stod Albin Lindgren på hälarna vid två av målen och han kändes för övrigt allmänt förvirrad i egen zon. Jag gillar backen Alexander Nilsson-Lindelöf, han är smart men måste få igång skridskoåkningen. Annars får han det fortsatt tufft när forwards kommer med fart.

Markus Persson visade kvalité och det var säkerligen skönt att få spräcka målnollan direkt. Matchens VIK-lirare.

– Målvakten Henrik Lundberg fick ingen kanonstart i VIK. Han var inte bedrövlig men inte heller godkänd.

– Återvändaren Mikael Frycklund har dubbelt så mycket självförtroende än senast han var i VIK. Bjöd på flera läckra passningar, tog för sig och såg självsäker ut. Ibland kan det vara bra att byta miljö. Han som många andra tröttnade ju längre matchen gick.

– Snackisen Jimmie Jansson spelade ibland lite för svårt, men ser fortsatt intressant ut. Ledningen gav han mycket istid och det är säkert ett test för att se hur mycket han orkar med. Jag säger det igen – signa honom VIK!

Douglas Alenbring är en energispelare och smäller allt som kommer i hans närhet. Allt som oftast träffar han också. Men han får se upp med spelarna som har bra spelförståelse, till slut läser de hans aggressiva spel och lurar sig förbi.

Lukas Zetterberg kom inte riktigt till offensivt men har utvecklat en viktig del i spelet – det hårda jobbet. Han slet med framgång flera gånger och jag är säker på att det kommer generera poäng i framtiden. Skellefteå-modellen verkar ha gjort gott.

– Älskar att se Jesper Anderssons mål. Helt respektlöst kliver han in stänker upp en backhand. Att det blev mål är en sak, men det oväntade initiativet, att kliva rakt i banan, är det jag imponeras av.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *